GuidePedia

0
    O Ταγίπ Ερντογάν μιλά σε μέλη του κόμματός του. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία

Του ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ
Ο άνθρωπος είναι δημοσιογράφος. Τηλεοπτικός αστέρας του Fox TV. Ο Φατίχ Πορτακάλ. Ο πιο πρόσφατος στόχος του Ταγγίπ Έρντογαν. Ακριβώς όπως είχε υποδείξει εμάς ως στόχο στους οπαδούς του στην Κύπρο, τον υπέδειξε και αυτόν ως στόχο στην Τουρκία.
Ο Φατίχ κάλεσε δήθεν τον λαό να βγει στους δρόμους και ο Ταγγίπ θύμωσε, άφρισε. Και μάλιστα πολύ. Αφού το επώνυμο του Φατίχ είναι «Πορτακάλ», άρχισε από εκεί. Κοιτάξτε τι είπε: «Κάποιος που δεν ξέρω τι είναι, αν είναι πορτοκάλι, μανταρίνι, εσπεριδοειδές, καλεί τον λαό στους δρόμους». Και εκστομίζει την θανατηφόρα του απειλή: «Να ξέρεις τα όριά σου, τα όριά σου. Αν δεν ξέρεις τα όριά σου, θα σπάσει το σβέρκο σου».

Έτσι υπέγραψε το φερμάνι εκτέλεσης του Φατίχ. Δεν θα εκπλαγώ καθόλου αν απόψε δολοφονηθεί ο Φατίχ στην Κωνσταντινούπολη. Και θα βάλω τον εξής πρωτοσέλιδο τίτλο στην εφημερίδα: «Ο Έρντογαν τον υπέδειξε στόχο, δολοφονήθηκε». Θα είναι ο κύριος υπεύθυνος για ένα τέτοιο έγκλημα. Ακριβώς όπως είναι ο κύριος υπεύθυνος για την επίθεση λιντσαρίσματος που έγινε εναντίον μας στην Κύπρο.

Τι είχε πει για εμάς; «Είναι μια ξεφτιλισμένη εφημερίδα. Τα αδέλφια μου στην Κύπρο θα της ζητήσουν να λογοδοτήσει γι’ αυτό». Προτού καν περάσουν 24 ώρες από αυτά τα λόγια, οι φανατικοί μπράβοι του Έρντογαν στοιβάχτηκαν μπροστά στην πόρτα μας φωνάζοντας ο Αλλάχ είναι μεγάλος. Και ύστερα βροχή οι πέτρες υπό την προστασία της αστυνομίας μας. Δεν νομίζω ότι θα γλιτώσει εύκολα από τα χέρια τους ο Φατίχ Πορτακάλ.
Άλλωστε άρχισε να δέχεται απειλές από την πρώτη μέρα. Τέλειωσε ο Φατίχ. Δεν έχει πλέον δικαίωμα ζωής στην Τουρκία. Μπορεί ανά πάσα στιγμή να δεχτεί επίθεση, να φάει ξύλο ή να δολοφονηθεί. Σκεφτείτε. Αυτό το κάνει κάποιος που κάθεται στον θώκο του προέδρου της δημοκρατίας. Υποδεικνύει τον δημοσιογράφο ως στόχο. Επικροτεί το έγκλημα. Ο Ταγγίπ έχει τέτοιους πιστούς, βασιλικότερους του βασιλέως μπράβους, που δεν χρειάζεται να πάρουν εντολή από τον ίδιο για να σκοτώσουν κάποιον.

Οι εχθροί του Ταγγίπ είναι και δικοί τους εχθροί. Ξέρουν ότι θα γλιτώσουν από ένα τέτοιο έγκλημα ό,τι και να γίνει. Στην Τουρκία γλίτωσαν πολλοί δολοφόνοι που διέπραξαν εγκλήματα χωρίς να τιμωρηθούν καν. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς έγιναν και βουλευτές στην εθνοσυνέλευση. Ε, μόνο αυτοί δεν θα μπορέσουν να γλιτώσουν; Ο Φατίχ Πορτακάλ θα μπορέσει να συνεχίσει την ζωή του μόνο αν καταφέρει να διαφύγει στο εξωτερικό.

Στην Τουρκία υπάρχει μια εξουσία δεσποτική. Και δεν είναι μόνο ο Ταγγίπ που γίνεται όλο και πιο κακομαθημένος, αλλά και η ομάδα που βρίσκεται γύρω του. Κοιτάξτε αυτά που είπε πρόσφατα ο Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την Κύπρο. «Ξεχάστε το όνειρο μηδέν στρατός μηδέν εγγυήσεις. Αυτό δεν θα γίνει ποτέ».
Τι σημαίνει αυτό δηλαδή; Σημαίνει «εμείς δεν θα αποσυρθούμε ποτέ από την Κύπρο». Αιώνια κατοχή! Ξέρω, ενόσω δεν υψώνονται φωνές από την τουρκοκυπριακή πλευρά εναντίον του κατακτητή. Ενόσω τυγχάνει ακόμα συμπεριφοράς «απελευθερωτή» ο κατακτητής, δεν πρόκειται να τελειώσει έτσι εύκολα η κατοχή αυτή. Το αντιλαμβάνεστε;

Ο Τσαβούσογλου τα λέει αυτά με περισσότερη αυτοπεποίθηση από παλιά. Γιατί; Διότι έκανε την επιθυμία και της Αμερικής όπως και της Ρωσίας. Αν αγοράζει τους πυραύλους S-400 από την Ρωσία, αγοράζει και τους Patriot από την Αμερική. Μάλιστα, έναντι αυτής της γλυκιάς αγοραπωλησίας, η Αμερική του ανοίγει το πεδίο αποσύροντας τα στρατεύματά της για να κανονίσει τους Κούρδους στην Συρία.
Όπως καταλαβαίνετε, πάνε καλά οι δουλειές του δικτάτορα στην Τουρκία. Έχει πάρει στο ένα του πλευρό την Ρωσία και στο άλλο την Αμερική. Η Ευρώπη ούτως ή άλλως δεν τάχθηκε ποτέ εναντίον του με ισχυρό τρόπο. Ακόμα γίνεται λόγος για ένταξη του Ταγγίπ Έρντογαν στην ΕΕ. Δεν έμεινε κανείς τον οποίο δεν έχωσε στην φυλακή, τον οποίο δεν κανόνισε. Εξαφανίστηκε και η δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ. Και θέλει και ένταξη στην ΕΕ από πάνω. Μην τον ματιάσω!

Δεν απέμεινε καμία ελπίδα για τους αθώους που βασανίζονται χρόνια στις φυλακές στην Τουρκία. Τους ξέχασαν στα μπουντρούμια ακόμα και τα κράτη που λένε ότι δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στα ανθρώπινα δικαιώματα στον κόσμο. Κάνει ό,τι θέλει ο Ταγγίπ Έρντογαν, ο οποίος δεν νιώθει να του ασκείται καμία διεθνής πίεση.

Ο Σελαχαττίν Ντεμιρτάς, ο οποίος βρίσκεται στην φυλακή για πάνω από δύο χρόνια, έκανε ένα tweet μέσω του δικηγόρου του. Μοιράστηκε τα λόγια του Bertolt Brecht ότι «ο αγώνας μπορεί να τελειώσει με ήττα, όποιος δεν αγωνίζεται έχει ηττηθεί ούτως ή άλλως» και είπε το εξής: «Τότε και εγώ λέω, δεν πτοούμαστε, συνεχίζεται η αντίσταση».

Ναι. Δεν πτοούμαστε. Εμείς θα κερδίσουμε!

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top