GuidePedia

0

Γράφει: Βασίλης Καπούλας
Αναφορά σοκ έφτασε στο Πεντάγωνο των ΗΠΑ καθώς όπως αναφέρουν οι αμερικανικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ξεκίνησαν ήδη την κατασκευή των οχυρών θέσεων για το αντιαεροπορικό σύστημα S-400!

Όπως ανέφεραν πηγές του Αμερικανικού Πενταγώνου οι Τούρκοι δημιουργούν ένα υπερσύγχρονο δίκτυο που θα υποδεχτεί τους S-400.

Οι Αμερικανικές υπηρεσίες μετέφεραν στο Πεντάγωνο και στον πρόεδρο Ν.Τραμπ όλο το πακέτο πληροφοριών που συνέλεξαν για τις τουρκικές κινήσεις.

Εκεί παραδόθηκαν και δορυφορικές φωτογραφίες που δείχνουν την κατασκευή οχυρωματικών έργων,αποθήκες.

Οπως τόνισε Αμερικανός που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, "οι Τούρκοι κατασκευάζουν υπόγεια απόρθητα φρούρια".

Αυτό είναι απόλυτα λογικό διότι οι Τούρκοι πρόκειται να παραλάβουν τους S-400 το 2019....

Συνεπώς, οι απειλές των ΗΠΑ πάνε περίπατο και ο Ρ.Τ.Ερντογάν προχωρά ακάθεκτος στην υλοποίηση των δεσμεύσεων του.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν δεν κρύφτηκε αλλά είπε προ 2 μηνών πως " η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει και δεν θα τους αποθηκεύσει απλά, τους ρωσικούς S-400" .

«Δεν θα αγοράσουμε τους S-400 για να τους βάλουμε σε αποθήκη. Θα τους χρησιμοποιήσουμε στην ανάγκη. Είναι ένα αμυντικό σύστημα. Τι να το κάνουμε αν δεν το χρησιμοποιήσουμε. Θα βασιζόμαστε και πάλι στις ΗΠΑ; Χρόνια τους το ζητάμε κι απάντηση που μας δίνουν είναι: ‘δεν το επιτρέπει το κογκρέσο”. Έχουμε κουραστεί μ’ αυτά», είχε αναφέρει σχετικά ο Τούρκος Πρόεδρος.

Η τουρκική Αεράμυνα εξοπλισμένη με το Triumph θα έχει τη δυνατότητα προσβολής των μαχητικών της ΠΑ δυνητικά και εάν εξοπλιστεί με το βλήμα 40N6 από αποστάσεις της τάξης των 400 χλμ.

Το υποθετικό τόξο που θα μπορεί να καλύπτει το σύστημα εάν είναι τοποθετημένο στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης, προκαλεί δέος. Χρησιμοποιώντας τους πυραύλους 40N6E μπορεί να ελέγξει ια περιοχή μέχρι την Καβάλα στα δυτικά και κινούμενο νοτιότερα περνά πάνω από την Σαμοθράκη, τη Λήμνο, τον Άγιο Ευστράτιο στο κεντρικό Αιγαίο για να καταλήξει καλύπτοντας την Λέσβο στη Χίο!

Η Κωνσταντινούπολη αποτελεί μια από τις δύο κύριες τοποθεσίες που πρόκειται να αναπτυχθεί με την άλλη να είναι η περιοχή της Άγκυρας. Από την Κωνσταντινούπολη πάντως το S-400 θα μπορεί να προστατεύει στις κρίσιμες ναυτικές εγκαταστάσεις (ναυπηγεία, ναυστάθμους) που διατηρεί το τουρκικό Ναυτικό στη Θάλασσα του Μαρμαρά όπως και τις αεροπορικές βάσεις του Εσκισεχίρ, του Μπαλικεσίρ και της Μπαρντίμα μεταξύ άλλων.

Από την Άγκυρα to S-400 καλύπτει όλη την κεντρική Τουρκία φτάνοντας μέχρι τις ακτές της Μεσογείου.

Η τοποθέτηση ενός πλήρους συστήματος για παράδειγμα στη Σμύρνη για την προστασία του εκεί ναύσταθμου ουσιαστικά «κλειδώνει» όλο το κεντρικό Αιγαίο φτάνοντας η εμβέλεια των πυραύλων του έως και 40 χλμ. δυτικά από τη Κόρινθο!

Με άλλα λόγια αεροσκάφη που θα απογειώνονται από την 114ΠΜ στην Τανάγρα θα είναι αμέσως στόχοι του συστήματος, ενώ τα βλήματα θα μπορούν να φτάσουν μέχρι και στην 111ΠΜ στην Νέα Αγχίαλο.

Φυσικά ούτε λόγος για τα readiness που θα επιχειρούν από την 135 Σμηναρχία Μάχης στην Σκύρο ή την 130 ΣΜ στη Λήμνο.

Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα το έργο των μαχητικών αεροσκαφών της ΠΑ γίνεται εξαιρετικά δύσκολο σε σημείο που καθίσταται επιτακτική η ανάγκη της εξεύρεσης αντιμέτρων.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top