GuidePedia

0

Η τουρκική εφημερίδα “Millyet” αναφέρει στην ιστοσελίδα της, σε άρθρο υπό τον τίτλο Από την Τουρκία (σσ άδεια), Ελλάδα και Κύπρος θα εξοργιστούν, ότι γερμανικό πλοίο ζήτησε άδεια από την Άγκυρα κι όχι από την Ελλάδα ή την Κύπρο, προκειμένου να διεξάγει έρευνες στην περιοχή μεταξύ Κύπρου και Κρήτης, γεγονός που θα προκαλέσει την οργή Αθήνας και Λευκωσίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.


Η “Milliyet” αναφέρει ότι το πλοίο “Maria S. Merian” που ανήκει στο πανεπιστήμιο του Αμβούργου και είναι ένα από τα πιο γνωστά ερευνητικά πλοία της Γερμανίας, ζήτησε άδεια από τις τουρκικές αρχές, προκειμένου να διεξαγάγει έρευνες ανοιχτά της Κύπρου και για το λόγο αυτό η Άγκυρα εξέδωσε σχετικές NAVTEX για μια περιοχή 580 χλμ. μήκους και 25 χλμ. πλάτους, σε ένα πεδίο ευθύνης της Κύπρου και της Ελλάδας (στην Πάφο, από τα ανοιχτά της Κύπρου μέχρι τα ανοιχτά της Κρήτης). Επίσης, εκδόθηκε δεύτερη NAVTEX από την Τουρκία για τη θαλάσσια περιοχή 25 χλμ. νοτίως της Κρήτης.

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι εξαιτίας των ΝΑVTEX που εκδόθηκαν από την Τουρκία το τελευταίο διάστημα για τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Κρήτης, εμποδίστηκε το ιταλικό γεωτρύπανο SAIPEM 12000 να διεξάγει έρευνες, με αποτέλεσμα Ελλάδα και Κύπρος να κάνουν παράπονα προς την Γερμανία και τις Βρυξέλλες. Ωστόσο, τώρα το γερμανικό πλοίο ζήτησε την άδεια της Τουρκίας για να προβεί στις δικές του έρευνες στην περιοχή.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το γερμανικό ερευνητικό πλοίο θα διεξάγει έρευνες σχετικά με τη θερμότητα, την αφαλάτωση και το νερό.

Όπως έχουμε αναφέρει το γερμανικό ερευνητικό σκάφος θα κάνει έρευνες για λογαριασμό της Άγκυρας, γεγονός που εξηγεί την προκλητική ενέργεια (εφόσον ευσταθεί το δημοσίευμα). Το συγκεκριμένο ερευνητικό, είχε διεξαγάγει επιστημονικές έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές της Κύπρου κατά την περίοδο 2010-2011 με βάση την Λεμεσό και εγκρίσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας.

πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top