GuidePedia

0

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Λίγες μέρες πριν την έναρξη της επίσημης επίσκεψης του Ερντογάν στην Αλγερία, ο διεθνούς φήμης συγγραφέας KamelDaoud έστειλε μια ανοιχτή επιστολή στον Ερντογάν.

“Κύριε Ερντογάν, δεν σας καλωσορίζουμε στην χώρα μας, εξ΄ ονόματος όλων όσων φυλακίσατε, δολοφονήσατε και βασανίσατε.
Κύριε Ερντογάν είστε ανεπιθύμητος στην Αλγερία.
Στη χώρα μας ματώσαμε και κλάψαμε πολύ εξαιτίας κάποιων που θέλησαν να μας επιβάλουν το χαλιφάτο τους. Πληρώσαμε βαρύ τίμημα εξαιτίας εκείνων που έκλεψαν την ελπίδα, σκλάβωσαν τις ψυχές των παιδιών μας και τοποθέτησαν τις ιδέες τους πάνω από τις ζωές μας.
Ο Ισλαμισμός που είναι η πηγή βιοπορισμού σας υπήρξε ο θρήνος μας.
Μας υπενθυμίζετε εκείνες τις ημέρες. Προστατεύετε αυτούς που μας ζητούν να γονατίσουμε στην Υψηλή Πύλη σας. Επιπλέον, συμβολίζετε το ακριβώς αντίθετο όλων των αξιών του έθνους μας.
Μισείτε την ελευθερία. Μισείτε τις ανεξάρτητες σκέψεις. Αγαπάτε τις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια . Ονειρεύεστε, εμπορευόμενος την θρησκεία, να γίνεται χαλίφης πάνω από τις πλάτες μας.
Εκπληρώνετε σιγά-σιγά αυτόν τον στόχο σας υποστηρίζοντας τα ισλαμικά κόμματα στη χώρα μας, προσφέροντας τους δώρα από τις επιχειρήσεις σας, ιδρύοντας σωματεία και ελέγχοντας τα τζαμιά μας. Οι γνωστές παλιές τακτικές των Αδελφών Μουσουλμάνων που από τη μια έσκαβαν λάκκους για τα φέρετρα μας και από την άλλη μας υπόσχονταν παραδείσους.
Όχι κύριε Ερντογάν. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι την ώρα που σκορπάτε το θάνατο στους Κούρδους και τους αντιπάλους σας, δεν θέλετε να μας βοηθήσετε και δεν υπερασπίζεστε το δικαίωμα ανεξαρτησίας μας.
Κλαίτε για τους αδικημένους στη Μέση Ανατολή και την ίδια στιγμή υπογράφετε συμβάσεις συνεργασίας με τους δημίους τους.
Υπερασπίζεστε το χαλιφάτο σας και όχι τη δική μας αξιοπρέπεια. Δεν θα ξεχάσουμε την τυραννία σας, τις λίστες εκτελέσεων τις φοβερές φυλακές σας που γεμίζουν καθημερινά, τη δικαιοσύνη που λειτουργεί υπό τις εντολές του σαραγιού σας, την αυθάδεια και τις μπαρούφες σας.
Δεν ονειρεύεστε έναν ανθρώπινο κόσμο αλληλεγγύης, αλλά θέλετε να μιμηθείτε τις αιμοσταγείς, φρικτές πρακτικές των Οθωμανών.
Η Ιστορία θα σας θυμάται για τις απάτες που κάνατε για να κρατηθείτε στην εξουσία, για τα πονηρά πραξικοπήματα, για το κυνήγι μαγισσών των αντιπάλων σας, για τις δολοφονίες και τα βασανιστήρια.
Η Ιστορία θα σας θυμάται για τους βομβαρδισμούς, τους πολέμους, την αδυναμία σας να κάνετε έναν διάλογο, για την αναγνώριση δικαιώματος ζωής μόνο για εσάς, την προσωπική σας ιστορία και για κανέναν άλλον.
Μετατρέψατε σε εμπορικό προϊόν την απόφαση των Η.Ε για την Ιερουσαλήμ.
Επιτρέψτε μας να γελάμε μαζί με τους Παλαιστίνιους σε βάρος σας. Το Παλαιστινιακό ζήτημα είναι για σας εμπορεύσιμο προϊόν. Όπως ακριβώς και για τους άλλους. Γνωρίζετε πολύ καλά να καβαλάτε στις πλάτες όσων είναι γονατισμένοι.
Εμείς στην Αλγερία υποφέραμε πολλά από αυτούς που έβλεπαν τους εαυτούς τους σαν Θεούς και αναγνώριζαν δικαίωμα ζωής μόνο σε εκείνους που ήθελαν. Αυτοί είναι ευτυχείς με την επίσκεψη σας. Εμείς όχι. Είστε το είδωλο των ισλαμιστών της Αλγερίας. Δεν μπορούν να φανταστούν την άνοδο τους στην εξουσία χωρία να έχουν συνάψει γάμο με το χαλιφάτο σας.
Εμείς ονειρευόμαστε την πατρίδα μας ως ανεξάρτητη χώρα. Ονειρευόμαστε μια περήφανη χώρα έστω και αν προηγουμένως την είχαν πάρει από τα χέρια μας. Αυτά, όμως, δεν είναι δικά σας όνειρα ούτε δικές σας αξίες.
Μετατρέψατε την όμορφη Τουρκία σε μια αγορά για τους συντρόφους, τους συνεργάτες , τη δυναστεία σας και μια απέραντη Φυλακή για τους αντιπάλους σας.
Ελπίζουμε αυτός ο ωραίος λαός να σωθεί σώος από τα χέρια σας.
Οι φυλακισμένοι, τα θύματα των βασανιστηρίων, τα παιδιά που βομβαρδίσατε θα τα ξεπεράσουν όλα αυτά.
Είστε μόνο μια ψευδαίσθηση . Αυτό το γνωρίζεται κι εσείς , το γνωρίζουμε κι εμείς.
Επενδύετε στη μειονεκτικότητα , τις αξίες που αγαπάμε και τα πιστεύω μας, για να μπορέσετε να εμφανιστείτε ως σωτήρας-λυτρωτής . Αλλά, είστε το ακριβώς αντίθετο. Είστε νεκροθάφτης, πρώτα για τη χώρα σας και μετά για τους γείτονες σας.
Η Τουρκία είναι ένα θαύμα που δεν σας οφείλει καμία ευγνωμοσύνη. Το θαύμα αυτό το οφείλει στους άνδρες και τις γυναίκες με το ανεξάρτητο πνεύμα που πέτυχαν την αναγέννηση της χώρας και της πρόσφεραν κύρος. Σε ανθρώπους σαν τους αδελφούς Αλτάν που τους καταδικάσατε σε ισόβια φυλάκιση.
Σας αρέσει, όπως και στους άλλους ισλαμιστές, να κλέβετε τις νίκες των άλλων. Περιμένετε να ωριμάσουν οι μεταρρυθμίσεις και όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή ορίζεται τον εαυτό σας χαλίφη που σας διόρισε ο Θεός.
Η χώρα σας θα χάσει πάρα πολλά από τον λαϊκισμό σας και τα κηρύγματα σας δεν θα επαρκούν για να καλύψετε τα εγκλήματα σας.
Οι Ισλαμιστές και οι λαϊκιστές μας από τότε που έχασα τους πλούσιους Βαχαμπί (Σαουδάραβες) σας βλέπουν σαν πορτοφόλι. Να ξέρετε ότι δεν ανήκουν σε εμάς. Είναι μέλη του δικού σας ιδεολογικού χαρεμιού.
Η Ιστορία θα σας θυμάται για τους θανάτους που προκαλέσατε, για τους ανθρώπους που φυλακίσατε, για τις εκκαθαρίσεις που κάνατε, για τη διαφθορά, τα πολεμικά αεροσκάφη, τα Δικαστήρια που λειτουργούν υπό τις εντολές του σαραγιού σας.
Δεν έρχεστε εδώ σαν Οθωμανός κατακτητής ή απελευθερωτής Μπαρμπαρόσα. Γνωρίζουμε καλά την ιστορία των πειρατών που μας έρχονται ως απελευθερωτές.
Εμείς ονειρευόμαστε μια χώρα ανεξάρτητη, ισχυρή που θα αισθάνεται υπερηφάνεια για τους προγόνους της.
Ονειρευόμαστε μια Αλγερία που θα αποδέχεται την διαφορετικότητα, θα σέβεται τις άλλες θρησκείες και τα δόγματα. Μια πλουραλιστική χώρα που θα αναγνωρίζει το δικαίωμα αναζήτησης ευτυχίας σε όλους.
Χρειαζόμαστε φίλους και συμμάχους , όχι ανθρώπους σαν εσάς που έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα. Εδώ δεν είναι τόπος κατάλληλος για τις δολοπλοκίες σας. Δεν έχουν μέλλον οι πράκτορες σας στην χώρα μας.
Δεν βρίσκεστε σε κατεχόμενα εδάφη. Θα ζήσετε μια αυταπάτη κατάκτησης , όπως ακριβώς οι παλιοί αποικιοκράτες.”
Αξιοθαύμαστο το θάρρος, η ειλικρίνεια και ο πατριωτισμός του συγγραφέα. Μακάρι να τον μιμηθούν και άλλοι…

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top