GuidePedia

0

Μόνο τον Δεκέμβριο του 2017 και τον Ιανουάριο του 2018, οι ηθικολόγοι και ευαίσθητοι υποτίθεται με τα ανθρώπινα δικαιώματα Γερμανοί, συνομολόγησαν περισσότερες από 30 συμφωνίες για συνεργασία στον τομέα των αμυντικών βιομηχανιών με τους Τούρκους, για οπλικά συστήματα τα οποία δεν στρέφονται μόνο εναντίον των Τούρκων, αλλά και εναντίον των εταίρων στην ΕΕ και συμμάχων στο ΝΑΤΟ Ελλήνων.

Πρόκειται για ένα σοβαρότατο ζήτημα για την ελληνική εξωτερική πολιτική, καθώς δεν φτάνει που ασκήθηκαν τρομακτικές πιέσεις για να διορθώσουν υποτίθεται τα οικονομικά της χώρας μας, την έχουν αφήσει «γυμνή» αμυντικά εδώ και πολλά χρόνια και όταν προκύπτει κρίση περιορίζονται σε υποκριτικές διπλωματικές «παρεμβάσεις» προς την Άγκυρα.

Η ελληνική πλευρά αυτό θα έπρεπε να εξετάσει στο ΚΥΣΕΑ του Σαββάτου, την εντελώς απαράδεκτη και εχθρική απέναντι στα ελληνικά συμφέροντα και την ελληνική εθνική ασφάλεια συμπεριφορά και όχι με τα μικρά προγράμματα που δήλωσαν ότι συζήτησαν.

Πρόκειται για μια υπόθεση την οποία φέρνουν στο φως της δημοσιότητας εξειδικευμένα μέσα στον τομέα της άμυνας, την οποία δεν δικαιούται η ελληνική κυβέρνηση να αφήσει να περάσει, χωρίς να τεθεί το θέμα σε όλα τα επίπεδα, συν του ότι οφείλει να αξιολογήσει την κατάσταση αυτή προτού τη θυμηθούμε «κατόπιν εορτής».

Συγκεκριμένα, το θέμα ανακινήθηκε από την κουρδικής καταγωγής πολιτικό της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), Σεβίμ Νταγκντελέν (Sevim Dağdelen), η οποία ζήτησε ενημέρωση από το υπουργείο Άμυνας της χώρας και την πληροφόρησαν, ότι από 18 Δεκεμβρίου έως 24 Ιανουαρίου, δόθηκαν εγκρίσεις συνολικά για 31 εξοπλιστικά προγράμματα με την Τουρκία!

Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται βόμβες, τορπίλες, πύραυλοι, συστήματα ελέγχου πυρός, συστήματα επιτήρησης, χερσαία οχήματα, ναυτικό, χερσαίο και αεροπορικό «υλικό» (απάρτια), ηλεκτρονικά και ειδικό υλικό για άρματα μάχης (σ.σ. να εννοούν τους κινητήρες άραγε και τη γενικότερη αναβάθμιση των Leopard 2A4 από την Rheinmetall;)…

Κατά τα άλλα το δούλεμα από την Μέρκελ «πάει σύννεφο», καθώς διερρήγνυε τα ιμάτιά της ότι οι αποφυλακίσεις τριών (σ.σ. τόσοι είναι γνωστοί, υπάρχουν κι άλλοι) Γερμανών πολιτών από τις τουρκικές φυλακές δε σχετίζονται με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι με τον ισλαμοφασίστα της Άγκυρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top