GuidePedia

0

Του Βασίλη Καπούλα

Ολονύχτια μάχη συριακού Στρατού και Ισραήλ καθώς ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν ιρανική βάση στην Συρία κοντά στην πρωτεύουσα Δαμασκό. Μένει να δούμε αν το Ισραήλ πέρασε πλέον την «κόκκινη γραμμή’ και αν υπήρχαν ιρανικές απώλειες. Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιδρομές έγιναν κοντά στην πόλη Al-Kiswa, 13 χλμ νότια της Δαμασκού.

Δείτε εδώ την αναχαίτιση

Video of the #SyrianArmy interception of #Israeli missiles over #Damascus pic.twitter.com/JLlsgBH4Em
— Kevork Almassian (@KevorkAlmassian) December 2, 2017

Σύμφωνα με παρατηρητές ήταν η πιο έντονη πυραυλική μάχη μεταξύ των δύο χωρών τα τελευταία 10 χρόνια!

Αμέσως ο συριακός Στρατός ξεκίνησε σφοδρή αντεπίθεση στο Beit Jinn κοντά στα υψώματα του Γκολάν με εμπλεκόμενες δυνάμεις την 42η Ταξιαρχία, την 7η Μεραρχία και την Liwaa Suqour.

Πέντε ισραηλινά μαχητικά μπήκαν στον Λίβανο και πετούσαν διαρκώς πάνω από το νότιο τμήμα της χώρας.

Ομως φαίνεται ότι η συριακή αεράμυνα ήταν έτοιμη.

Πιο αναλυτικά, στις 12:30 A.M. ώρα Δαμασκού τα ισραηλινά μαχητικά εξαπέλυσαν αρκετούς πυραύλους κατά τις ιρανικής βάσης.

Η συριακή αεράμυνας κατάφερε να αναχαιτίσει τους περισσότερους πυραύλους ενεργοποιώντας το αντιαεροπορικό σύστημα BUK-M2E από την αεροπορική βάση Mennez.

Συνολικά επτά πυραύλους εξαπέλυσε το Ισραήλ, οι 5 αναχαιτίστηκαν.

Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στις πόλεις Kesweh και Sahnaya.

Ισραηλινές πηγές αναφέρουν πως μία από τις μεγαλύτερες βάσεις του Ιράν βρίσκεται στη Δυτική Δαμασκό, παρόλ’ αυτά ποτέ δεν είχε στοχοποιηθεί από το Ισραήλ μέχρι τώρα.

Το BBC στις 10 Νοεμβρίου είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες της βάσης ενώ ο Ισραηλινός Υπουργός ΆΜυνας, Α.Λίμπερμαν, είχε απειλήσει να καταστρέψει την ιρανική βάση στο al-Kiswah, λέγοντας πως το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει «στον Σιιτικό άξονα να εγκατασταθεί στη Συρία ως προωθημένη βάση».


πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top