GuidePedia

0

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Πριν από λίγο καιρό είχε ξεσπάσει το μεγάλο σκάνδαλο με τον διευθυντή της μεγαλύτερης τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας, ΜΚΕ, ο οποίος κυκλοφορούσε με απόρρητα σχέδια σε USB προς πώληση. Το σκάνδαλο αυτό επανέφερε το τεράστιο θέμα των ξένων κατασκόπων που δρουν στην Τουρκία και οι οποίοι έχουν καταφέρει κατά καιρούς να διασπάσουν απόρρητους κωδικούς και να υφαρπάξουν απόρρητα σχέδια των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.



Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του υπουργού Πολεμικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, Fikri Işık, η σύλληψη του διευθυντή της ΜΚΕ, Mustafa Tanrıverdi, ο οποίος ετοιμάζονταν να πουλήσει απόρρητα σχέδια κατασκευής του νέου όπλου για τον τουρκικό στρατό, εμπλέκει άμεσα ξένες μυστικές υπηρεσίες και το θέμα ερευνάται σε βάθος.



Ο Τούρκος υπουργός μιλώντας σε δημόσια τελετή σε μνημείο πεσόντων Τούρκων αστυνομικών σε ένοπλες συγκρούσεις στο ασιατικό προάστιο Kocaeli της Κωνσταντινούπολης, ανέφερε ότι ξένες μυστικές υπηρεσίες εμπλέκονται στο σκάνδαλο του διευθυντή της ΜΚΕ προσθέτοντας πως η Τουρκία έχει γίνει τα τελευταία χρόνια θέατρο δράσης πολλών ξένων μυστικών υπηρεσιών, ενώ για το συγκεκριμένο θέμα τόνισε πως διεξάγεται έρευνα σε βάθος για να ανακαλυφθούν ποιοι σκόπευαν να δωροδοκήσουν τον Mustafa Tanrıverdi για να του πάρουν τα απόρρητα σχέδια.

Ο ίδιος ο υπουργός αναφέρθηκε σε παλαιοτέρα πρόσφατα σκάνδαλα κατασκοπείας ξένων μυστικών υπηρεσιών στην άλλη μεγάλη τουρκική πολεμική βιομηχανία, την TÜBİTAK που ειδικεύεται σε συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, αποκαλύπτοντας πως έχουν σημειωθεί επανειλημμένα επεισόδια δράσης ξένων πρακτόρων για την υποκλοπή απορρήτων σχεδίων.

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια έχουν ξεσπάσει αλλεπάλληλα σκάνδαλα κατασκοπείας στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, γεγονός που δείχνει το πόσο τρωτά είναι τα απόρρητα σχέδια των Τούρκων που συχνά γίνονται αντικείμενο πώλησης για προσωπικά οικονομικά οφέλη.

Πριν από λίγα χρόνια είχε ξεσπάσει το μεγάλο σκάνδαλο κατασκοπείας της Σμύρνης, στο οποίο οι Τούρκοι είχαν κατηγορήσει και ελληνικό «δάχτυλο» και στο οποίο είχαν εμπλακεί περί τους 500 αξιωματικούς των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top