GuidePedia

0

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ι. Αντωνάκης
Διεθνολόγος

Ο Mohammed Ben Salman ο 32 ετών διάδοχος του Σαουδαραβικού θρόνου εξουδετερώνει τους εσωτερικούς αντιπάλους του και ως Σουνίτης ηγέτης που πρόκειται να βασιλεύσει στον θρόνο των Σαούντ, αποκαθιστά τον δεσμό του Σουνιτικού Ισλάμ και του Λευκού Οίκου.

Ο διάδοχος Mohammed συνέλαβε σε μια ''επιχείρηση κατά της διαφθοράς'' τον φίλο της Γαλλίας, Πρίγκιπα Al Walid Bin Talal και αφαίρεσε την διοίκηση της Εθνικής Φρουράς από τον άχρηστο πλέον στο να προσφέρει υπηρεσίες στην Αμερική Πρίγκιπα Moutaib.


Η επιλογή του Πρόεδρου Donald John Trump να στραφεί στον yπερσυντηρητικό Σαουδαραβικό uρόνο και να λύσει την Μεσανατολική εξίσωση υπέρ των Σουνιτών, οι οποίοι εγγυώνται το πετροδολάριο, και εις βάρος των Σιιτών, οι οποίοι δια του Ιράν διακηρύττουν την ανατροπή του καθεστώτος του κράτους του Ισραήλ, θα έχει πλέον ως ισχυρό παράγοντα τον μελλοντικό Βασιλέα, διάδοχο Mohammed Ben Sallman.


Η ώρα της μεγάλης συγκρούσεως στην Μέση Ανατολή ίσως πλησιάζει! Η συνάντηση στην Τεχεράνη των Προέδρων της Ρωσίας Vladimir Putin, του Αζερμπαϊτζάν Ilham Aliev και του Ιράν Hassan Rouhani κατέληξε στην ρητή εκδήλωση των προθέσεων του Ρωσοσλαβικού και Σιιτικού άξονα να αντιταχθεί στην οποιαδήποτε παρεμπόδιση έναντι της δημιουργίας διαδρόμου επιρροής που εκτείνεται από την Τεχεράνη και την Κασπία εώς τις ακτές της Μεσόγειου. Οι κοινές πολιτικές Ρώσων, Αζερμπαϊτζανών και Ιρανών συγκλίνουν υπέρ της αναπτύξεως νέων Οικονομικών αλλά και ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΩΝ επιρροών, οι οποίες θα ανασχέσουν την παραδοσιακή κυριαρχία του Δολαρίου...

Ο νεαρός Πρίγκιπας Mohammed Ben Salman είναι πλέον ο εντεταλμένος της Ουάσιγκτον στην Μέση Ανατολή, την στιγμή που ο εις το Ριάντ ευρισκόμενος σε επίσκεψη Σουνίτης Πρωθυπουργός του Λιβάνου Saad Hariri παραιτείται από την θέση του και τερματίζει έτσι την θεσμική συνεργασία του με την φιλο- ιρανική Σιιτική οργάνωση Hezballah.


Η διαίρεση της κοινότητος των πιστών στο Ισλάμ της OUMMA, η διαμάχη Σουνιτών και Σιιτών, η γνωστή ως FITNA, στρώνει το ''χαλί της αναμετρήσεως'' και ίσως του πολέμου.
Απέναντι στην Μέση Ανατολή που θερμαίνεται, η Ελλάδα που συνομολογεί με τις Η.Π.Α. την ενίσχυση της αμερικάνικης παρουσίας στην Κρήτη και στην Αλεξανδρούπολη, βρίσκεται λίγο πριν την πλήρη οικονομική κατάρρευση και χωρίς να έχει σαφή αντίληψη περί του τι θα κερδίσει ως χώρα από την προς τον Ατλαντισμό νέα επιβεβαίωση της χρηστικής φύσεως της.


Η επέμβαση των Σαουδαράβων και των συμμάχων τους στην Υεμένη ήταν το πρώτο βήμα για τον μεγάλο πόλεμο που οι Σουνίτες θα αρχίσουν στην Συρία και στην Μεσόγειο.
Θα είναι πόλεμος στον οποίον αργά ή γρήγορα θα εμπλακούν οι Ρώσοι και οι Αμερικάνοι και τότε;...


Τότε ενώ οι Σουνίτες θα μάχονται απροκάλυπτα κατά των Σιιτών αλλά και οι Ρώσοι κατά των Αμερικάνων, εμείς θα κληθούμε να δηλώσουμε τι είμαστε σ αυτόν τον πόλεμο που θα έχει έντονο χρώμα θεολογικό.

Είμαστε Προτεστάντες ή μήπως παραμένουμε Ορθόδοξοι;

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top