GuidePedia

0

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ο ξεσηκωμός των Κούρδων δεν θα ξεκινήσει από την νοτιοανατολική Τουρκία, η οποία θεωρείται δεδομένη, αλλά από πιο πέρα, στις δυικές και νότιες περιοχές της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Şafak, το κουρδικό ΡΚΚ με την στόχευση να επεκτείνει τις πολεμικές του επιχειρήσεις σε όλη την έκταση της Τουρκίας έχει οργανώσει ήδη σε δεκατέσσερις επαρχίες ολόκληρα κρυφά οπλοστάσια, τα κρησφύγετα των οποίων ερευνά η τουρκική Στρατοχωροφυλακή. Μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah, στα οπλοστάσια αυτά βρίσκονται 80.000 όπλα.

Οι περιοχές αυτές είναι Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Άδανα, Ντενιζλί, Εσκήσεχίρ, Μούγλα, Ικόνιο, Σανλίούρφα, Αττάλεια, Μαγνησία και Μερσίνα, δηλαδή απλώνονταν σε όλη την έκταση της χώρας και όπως αναφέρεται στις πόλεις αυτές κρύβονται μεγάλες ποσότητες οπλικών συστημάτων και πολεμοφοδίων που θα είναι προς χρήση από τους αντάρτες του ΡΚΚ στις προσεχείς τους επιχειρήσεις κατά του τουρκικού καθεστώτος.



Μάλιστα όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες για την καλύτερη κινητοποίηση του ΡΚΚ έχουν ήδη σταλεί στην Τουρκία από το εξωτερικό 287 πολύ καλά εκπαιδευμένοι αντάρτες για πόλεμο των πόλεων και αναμένονται επιθέσεις στα μεγάλα αστικά κέντρα με όλες τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης.

Στην Άγκυρα ανησυχούν για εκδήλωση νέων επιθέσεων και ειδικά στην Κωνσταντινούπολη καθημερινά σχεδόν γίνονται επιχειρήσεις της τουρκικής αστυνομίας και Στρατοχωροφυλακής για την ανακάλυψη και εξάρθρωση των κρησφύγετων, ενώ σε πολλές λαϊκές συνοικίες γίνονται ένοπλες συγκρούσεις που δεν φαίνονται πολύ από τα τουρκικά ΜΜΕ.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top