GuidePedia

0

Λονδίνο - Grenfell Tower:
Τραγωδία σε κτήριο 24 ορόφων (και όχι 27 όπως αρχικά εκτιμηθεί) στα δυτικά της βρετανικής πρωτεύουσας, το οποίο παραδόθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα της Τετάρτης, με νεκρούς, ο αριθμός των οποίων είναι άγνωστος και πολλούς τραυματίες. Την παραδοχή για νεκρούς έκανε το πρωί της Τετάρτης η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Dany Cotton, χωρίς να προσδιορίσει τον αριθμό.

«Δυστυχώς επιβεβαιώνω ότι υπάρχουν νεκροί. Δεν μπορώ να πω ακριβώς αριθμό, εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στο κτήριο. Δεν θα ήταν σωστό να επεκταθώ. Δεν είναι γνωστή ακόμα η αιτία της πυρκαγιάς. Συνεργαζόμαστε στενά με την Αστυνομία και την Υπηρεσία των ασθενοφόρων για τον απεγκλωβισμό των ανθρώπων» είπε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.


Στο κτηριακό συγκρότημα που κατοικούν περισσότερα από 200 άτομα, από τα ξημερώματα εκτυλίχθηκαν σκηνές αλλοφροσύνης, με ανθρώπους να επιχειρούν να κατέβουν από τα παράθυρα, δένοντας κουβέρτες και σεντόνια και άλλους να καλούν απεγνωσμένα σε βοήθεια.

Η φωτιά που ξέσπασε στον δεύτερο όροφο του ουρανοξύστη που βρίσκεται στο Λυτικό Λονδίνο επεκτάθηκε πολύ γρήγορα σε ολόκληρο τον πύργο, με τους ενοίκους να ψάχνουν απεγνωσμένα τρόπο να βγουν από το φλεγόμενο κτήριο.



Μέχρι το πρωί της Τετάρτης, τουλάχιστον 50 ένοικοι από τον πύργο, είχαν μεταφερθεί σε πέντε νοσοκομεία, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία ασθενοφόρων στην Βρετανία.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, στο φλεγόμενο κτήριο υπήρχαν τελικά περίπου 600 άτομα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει καταστεί δυνατό να εξακριβωθεί.

Οι φωτογραφίες από το φλεγόμενο κτήριο κάνουν το γύρο του διαδικτύου και συγκλονίζουν.
Η φωτογραφία του αγοριού που προκαλεί βαθιά συγκίνηση

Ανθρώπινες ιστορίες κάνουν το γύρο του κόσμου και προκαλούν βαθιά συναισθήματα. Συγκίνηση γεννά η εικόνα ενός αγοριού που κάθεται στο πεζοδρόμιο σε μικρή απόσταση από τον φλεγόμενο ουρανοξύστη του Grenfell Tower.

Στο πρόσωπό του είναι ζωγραφισμένη η απόγνωση και η αγωνία, ενώ στα χεράκια του κρατάει ένα λούτρινο αρκουδάκι με τον Sonic τον σκαντζόχοιρο. Κανείς δεν γνωρίζει μέχρι στιγμής την ιστορία του. Ούτε αν έχασε κάποιον συγγενή του μέσα στο 24όροφο κτήριο.



Οι σκηνές που διαδραματίζονται είναι σοκαριστικές. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, παγιδευμένοι άνθρωποι μέσα στα διαμερίσματά τους κάνουν νεύματα κρατώντας σεντόνια και πανιά, ζητώντας βοήθεια από τα σωστικά συνεργεία, ώστε να τους απεγκλωβίσουν από το κτήριο.

«Ποιος είναι ο αριθμός του ορόφου σου;», «ποιος είναι ο αριθμός της πόρτας σου;»... Με απεγνωσμένες κραυγές οι άνθρωποι που βρίσκονται εκτός του κτηρίου προσπαθούν να συγκεντρώσουν στοιχεία από τους εγκλωβισμένους προκειμένου να τους εντοπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Οι Αρχές εκφράζουν φόβους για κατάρρευση του κτηρίου, καθώς από την πυρκαγιά που καίει για πολλές ώρες, τα δομικά υλικά του πύργου πιθανώς να μην αντέξουν.
Εικόνες 11ης Σεπτεμβρίου - Άνθρωποι έπεφταν από τα παράθυρα για να σωθούν





Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον 2ο όροφο και έφτασε μέχρι την οροφή του κτηρίου μέσα σε λίγα λεπτά.

Η Πυροσβεστική βρίσκεται στο σημείο με 40 οχήματα και 200 άντρες, με την αστυνομία να έχει δημιουργήσει μια ζώνη εκατοντάδων μέτρων καθώς από το πολυόροφο κτήριο πέφτουν μεγάλα κομμάτια.

πηγή 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top