GuidePedia

0

«Καυτό καλοκαίρι» αναμένεται αυτό του 2017 για Ελλάδα και Κύπρο από όλες τις απόψεις, τόσο από πλευράς τρόικας , όσο και από πλευρά ενεργειακών ερευνών και…τουρκικών προκλητικών κινήσεων.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διεξαχθεί αργότερα φέτος η τριμερής συνάντηση μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Λιβάνου στην Κύπρο, κατά την πρώτη ημέρα τριήμερης επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Λίβανο.



Πρόκειται για ένα colpo grosso κυρίως των Ελληνοκυπρίων που αφορά τα κοιτάσματα στην Ανατολική Μεσόγειο με την συμφωνία όλων των εμπλεκομένων χωρών ( Αίγυπτος, Κύπρος , Ελλάδα, Ισραήλ , Λίβανος) εκτός τους νέο-οθωμανούς Τούρκους οι οποίοι είναι απομονωμένοι από όλους και όλα και για αυτό σύμφωνα με Έλληνες αμυντικούς αναλυτές και ειδικούς …θα χτυπήσουν.


Είναι οι μόνοι ( Τούρκοι) που έχουν απόλυτο συμφέρον να πάρει «φωτιά» η περιοχή διότι έτσι θα ακυρωθούν όλες οι διμερείς συμφωνίες , ενώ θα τους δοθεί η ευκαιρία να αποστείλουν ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις , έχοντας «λόγο» πλέον σε αυτήν .

Ο αγωγός EAST MED , η μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας από το Ισραήλ στην Κύπρο , στην Κρήτη και τέλος στην Ευρώπη , και ένα σωρό άλλα έργα θα μείνουν ανενεργά εάν ο Ερντογάν αποφασίσει να το « παίξει» Σουλτάνος στην περιοχή.

Για αυτό και πρώτοι από όλους οι Ισραηλινοί απέστειλαν 400 επίλεκτους κομάντος στην Κύπρο για « στρατιωτικές ασκήσεις», ενώ οι Αιγύπτιοι αγοράζουν μανιωδώς σύγχρονα οπλικά συστήματα.

Μάλιστα η ισραηλινή άσκηση έχει προκαλέσει τρομερά μεγάλη ενόχληση στην Τουρκία, ενώ στα Κατεχόμενα τα τουρκικά στρατεύματα «ασκούνται» κοντά στην περιοχές των ασκήσεων.

Όπως έγραψαν σήμερα ισραηλινά ΜΜΕ, το Ισραήλ μαζί με την Κύπρο και την Ελλάδα «είναι στενοί σύμμαχοι και μοιράζονται αριθμό στρατηγικών συμφερόντων».

Περαιτέρω αναδεικνύεται το γεγονός ότι «Ισραήλ και Κύπρος έχουν συμμετάσχει σε αρκετές στρατιωτικές ασκήσεις τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένης μιας που πραγματοποιήθηκε τέλη Μαΐου όταν το Ισραήλ έστειλε αντιπροσωπεία στην Κύπρο για να παρακολουθήσει την τετραήμερη ετήσια άσκηση “Αργοναύτης”, έρευνας και διάδωσης».

Όλες οι μυστικές υπηρεσίες των χωρών αυτών γνωρίζουν ότι οι Τούρκοι δεν θα καθίσουν με «σταυρωμένα χέρια» και θα επιχειρήσουν να βάλουν «φωτιά» σε αυτήν την θαλάσσια περιοχή .

Αρωγός προς τις χώρες της περιοχής λόγω ενεργειακών συμφερόντων είναι και οι ΗΠΑ , οι οποίες ζήτησαν από την Ελλάδα , μόνιμη βάση των καταδρομέων του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού (βατραχάνθρωποι SEALs) στις εγκαταστάσεις της Σούδας.

Επίσης οι ΗΠΑ ζητούν πρόσβαση στην αεροπορική βάση του Καστελλίου (133 Σμηναρχία Μάχης), για την μεταστάθμευση UCAV, κάτι που σημαίνει επιθετικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη την ακτίνα που περιλαμβάνει η θαλάσσια περιοχή ( Αίγυπτος, Κύπρος , Ελλάδα, Ισραήλ , Λίβανος).

Υπενθυμίζουμε ότι η Τουρκία στήνει σκηνικό πολέμου με Ελλάδα και Κύπρο στην ανατολική Μεσόγειο: Γκρίζες ζώνες με τους υδρογονάνθρακες να είναι ο πρώτος τουρκικός στόχος.

Πρόσφατα η τουρκική εφημερίδα Aksam με τίτλο «Η Τουρκία θα αλλάξει την ισορροπία στη Μεσόγειο» φιλοξενεί τις δηλώσεις του Πρόεδρου του Κέντρου Έρευνας Στρατηγικών και Πολιτικών Ενεργείας της Τουρκίας (TESPAM), Ογουζχάν Ακγιενέρ, αναφορικά με τις έρευνες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Ακγιενέρ δήλωσε ότι με τις ενέργειες για έρευνα υδρογονανθράκων, η Τουρκία δεν θα χάσει τα δικαιώματά της στη Μεσόγειο σε περίπτωση επίλυσης του Κυπριακού.

Πρόκειται για νέα δεδομένα, με πρόσχημα τις νόμιμες έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας για φυσικό αέριο, επιχειρεί να δημιουργήσει η τουρκική πλευρά.



Η πρόκληση έντασης με την παρουσία ερευνητικού σκάφους στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου στοχεύει να συμπαρασύρει την κυπριακή πλευρά σ’ ένα παιχνίδι πολεμικής και αντεγκλήσεων.

Στόχος είναι να στηθεί σκηνικό γκρίζων ζωνών πέριξ της Κύπρου, δηλαδή, αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι Τούρκοι δεν επιθυμούν επίσης καμία ένωση στην Κύπρο αλλά θέλουν με ανεξέλεγκτο εποικισμό να καταλάβουν κάποια στιγμή ολόκληρο το νησί και να εκδιώξουν οριστικά το ελληνισμό που μετρά χιλιάδες χρόνια παρουσίας.

Έτσι σκέπτονται οι Τούρκοι και ενεργούν, ενώ το ζήτημα παραμένει το τι θα πράξει επιτέλους ο ελληνισμός .



Κανείς δεν πρόκειται να μας βοηθήσει εάν πρώτοι μόνοι μας δεν βοηθήσουμε τον εαυτό μας . Δεν μπορούμε να αναμένουμε μια ζωή τους » φίλους και συμμάχους» να «καθαρίσουν» για εμάς …οφείλουμε αυτή την φορά να «καθαρίσουμε» μόνοι μας τους αιώνιους εχθρούς του ελληνισμού , με «κατάλληλες κινήσεις και συμμαχίες».

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top