GuidePedia

0

Έστω και το 48% του ΄΄ΟΧΙ΄΄ στην Τουρκία σημαίνει ότι στην πραγματικότητα είναι πάνω από 50-55%.Οι ψηφοφόροι μπορούν μεν να έχουν το δήθεν δικαίωμα για μυστική ψηφοφορία, γνωρίζουν ωστόσο ότι εάν η εκλογική τους περιφέρεια αναδείξει αντι -Ερντογανικά αποτελέσματα ότι θα υποστεί κυρώσεις.Πριν από ούτε έξι μήνες ο Ερντογάν ισοπέδωσε τα σπίτια μιας πόλης Κούρδων με μπουλντόζες επειδή η πόλη αυτή σε κάθε εκλογική αναμέτρηση έβγαζε ποσοστά εναντίον του.
Βία και νοθεία, εκβιασμοί και ότι μπορεί να φανταστεί κανείς.Ωστόσο αυτή είναι η Τουρκία, μια ασιατική χώρα όπου στο τέλος της ημέρας όλη η αυθαιρεσία γίνεται μοιρολατρικά αποδεκτή.

Βέβαια εκτός από τα εκατομμύρια των Αλεβιτών που βρίσκονται υπο διωγμό, εκτός από τα εκατομμύρια των Κούρδων που υπόκεινται σε γενοκτονία,υπάρχουν και χιλιάδες αριστεριστές στα μεγάλα αστικά κέντρα οι οποίοι στο παρελθόν έχουν να επιδείξουν αξιόλογα τρομοκρατικά χτυπήματα.

Τίποτε δεν άλλαξε στην Τουρκία από αυτά που ήδη γνωρίζουμε.Η χώρα είναι διχασμένη σε ανατολή και δύση, στην Ανατολία και τα παράλια. Όπως και στις προηγούμενες βουλευτικές και δημοτικές εκλογές η εικόνα και σε αυτό το δημοψήφισμα είναι η ίδια. Η θρησκευόμενη υπερσυντηρητική Ανατολία εναντίον των κοσμικών αστικών κέντρων των δυτικών παράλιων επαρχιών οι οποίες φιλοξενούν και εκατομμύρια Κούρδους εσωτερικούς μετανάστες αλλά και αριστεριστές που εχθρεύονται τον Ερντογάν.

Ο Ενρτογάν είναι παγιδευμένος έτσι κι αλλιώς .Εάν κυριαρχούσε το ''ΟΧΙ'' τότε θα έπεφτε απο τις εσωτερικές πολιτικές αναταράξεις .Τώρα που νίκησε το ΄΄ΝΑΙ'' θα πέσει απο τις ΗΠΑ. Ο Ενρτογαν θα παραμείνει πιστός στην πολιτική φιλίας με την Ρωσία εφόσον η συμμαχία αυτή του δίνει απτά αποτελέσματα όπως αέριο και διαπραγματευτική ισχύ απέναντι στις ΗΠΑ που θέλουν την ίδρυση Κουρδικού κράτους στην Βόρεια Συρία.

Ο Ερντογάν με άλλα λόγια απο τις ΗΠΑ δεν λαμβάνει παρά μόνο απειλές και αόριστες μεσοπρόθεσμες υποσχέσεις την ίδια στιγμή που βλέπει την Αμερική να προωθεί το Κουρδικό ζήτημα και το Κουρδικό κράτος.

Μην ξεχνάμε ότι οι ΗΠΑ έχουν συλλάβει τον πρόεδρο της HALK BANK ο οποίος ήταν ο παράγοντας κλειδί στις λοβιτούρες Ερντογάν με το Ιράν όταν αυτό είχε αποκλειστεί απο το αμερικανικό εμπάργκο.Ο Ερντογάν βοηθούσε την πολιτική και επιχειρηματική ελίτ του Ιραν να σπάσουν το εμπάργκο και να μεταφέρουν κεφάλαια στην Δύση, φυσικά όλα αυτά με το αζημίωτο.
Η δράση αυτή απέφερε στον Ενρτογάν κυριολεκτικά δις δολαρίων αλλά τον φόρτωσε με ένα έγκλημα το οποίο διώκεται απο όλη την διεθνή κοινότητα εφόσον το εμπάργκο είχε επιβληθεί απο αυτή.Με άλλα λόγια ο Ενρτογάν μπορεί να διωχθεί ποινικά απο διεθνές δικαστήριο μαζί με τον βορειοκορεάτη παλαβό και στα πρότυπα του Μιλόσεβιτς και του Σαντάμ .

Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ θέλουν Κουρδικό Κρατος στην Βόρεια Συρία και όποιος στέκεται εμπόδιο πεθαίνει.

Η Τουρκία και ο Ερντογάν θα συνεχίσουν την τακτική προσκόλλησης στην λυκοφιλία με την Ρωσία και τον χρηματοδότη τους , το Κατάρ.Εξάλλου Κατάρ και Ρωσία συνεργάζονται πλέον με αρμονία στην εξόρυξη των κοιτασμάτων της Σιβηρίας...

Η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται για την ίδρυση ή μη του Κουρδικού κράτους αρκεί να εξασφαλίσει την βορειοδυτική Συρία και όλα τα παράλια της. Οι βλέψεις της Ρωσίας είναι πιο απλές και πιο βατές για την Τουρκία. Η Ρωσία δείχνει να συνεργάζεται ακόμα και με το Κατάρ το οποίο είναι η χώρα που κρατά στην ζωή την τουρκική οικονομία.

Εκτός απο την ρωσο-καταριανή συνεργασία στην Σιβηρία το Κατάρ μοιράζεται στον Περσικό κόλπο τα ίδια υποθαλάσσια κοιτάσματα με το Ιράν το οποίο είναι κι αυτό σύμμαχος της Ρωσίας.Ιράν-Ρωσία-Κατάρ δείχνουν να συνεργάζονται όλο και πιο πολύ απο την στιγμή που το Κατάρ αποδέχθηκε την ήττα των μισθοφόρων του στην Συρία. Το Κατάρ με την συνεργασία αυτή εξασφαλίζει ότι το Ιράν των 80 εκατομμυρίων δεν θα το καταπιεί. Το Κατάρ με την μεταμέλεια του αυτή ΄΄ρίχνει τον μουτζούρη΄΄ στην Σαουδική Αραβία η οποία και σε δεινή οικονομική κρίση διάγει και την Υεμένη πολεμά που είναι το σιιτκό προτεκτοράτο του Ιράν αλλά και φέρεται ως ο κύριος ένοχος για την τρομοκρατία στην Ρωσία .Κατάρ και Σαουδική Αραβία συνεργάζονταν αλλά πάντα υπήρχε μια πάλη μεταξύ τους για την ηγεμονία του Αραβικού κόσμου 

Ο Ερντογάν θα συνταχθεί με το νέο σχήμα που θέλει τον ρωσοιρανικό άξονα να συνεργάζεται με το Κατάρ και να ΄΄αδειάζει΄΄ την Σαουδική Αραβία.Ο άξονας αυτός είναι το κόκκινο πανί για τις ΗΠΑ .
Έτσι ο φίλος μας ο Ταγίπ θα εκτεθεί στο εξωτερικό αλλά θα εκτεθεί και στο εσωτερικό διότι το νοθευμένο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι η εγγύηση για νέο κύκλο ταραχών και τρομοκρατικών επιθέσεων απο αριστεριστές και Κούρδους.Στο τελος οι ΗΠΑ θα τον αποδομήοσυν ασκώντας και μια ποινική δίωξη ΄΄αλά΄΄ Κιμ Γιονγκ Ουν και ΄΄αλά΄Σαντάμ και τότε θα γίνει της παλαβής στην γείτονα

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top