GuidePedia

0

 Ρ.Τ.Ερντογάν: «Ξέρουμε ότι οι ΗΠΑ εξοπλίζουν το YPG

του Πάνου Σπαγόπουλου
Στον περίφημο «βάλτο» της Συρίας φαίνεται πως βυθ7ίζεται όλο και πιο πολύ η Τουρκία όπως είχε προβλέψει ηγετικό στέλεχος του κουρδικού YPG την επομένη της έναρξης της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη». 

Όπως έγινε γνωστό οι τουρκικές δυνάμεις έστειλαν μια νέα ταξιαρχία ειδικών δυνάμεων στη Συρία, ενώ νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συνολικός αριθμός των τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία ανδέχεται να αυξηθεί μέχρι και στους 41.000 άνδρες(!) γεγονός που καταδεικνύει ότι η εμπλοκή του τουρκικού στρατού στη χώρα θα πάρει πολύ χρόνο με τους αντικειμενικούς σκοπούς αυτής να είναι ολίγον "ομιχλώδεις".

Επιπρόσθετα λογαριασμός της ISIS στο tweeter λέει πως η Τουρκία θα φέρει για την κατάληψη της αλ-Μπαμπ τουλάχιστον 40.000 στρατιώτες συν 5000 ενόπλους του FSA.Σε απάντηση η τουρκική Αεροπορία και το πυροβολικό  προχώρησαν σε βομβαρδισμούς της πόλης Dabiq .Σύμφωνα με μαρτυρίες τουλάχιστον δύο μαχητικά της τουρκικής Αεροπορίας προχώρησαν σε προσβολές στόχων στην Dabiq αναφέροντας την «εξουδετέρωση» πολλών ενόπλων της ISIS, την ίδια στιγμή που το τουρκικό πυροβολικό κτύπησε στόχους του YPG στην πόλη Tal Abyad εκεί όπου είχαν αναφερθεί συγκρούσεις των Κουρδών με τον τουρκικό Στρατό πριν από μια ημέρα.

Την ίδια ώρα ο Ρ.Τ.Ερντογάν κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι εξοπλίζουν τους Κούρδους του YPG. Όπως αναφέρει ο το cnnturk ο πρόεδρος της Τουρκίας έκανε το εξής ειρωνικό σχόλιο μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Joe Biden: «Πριν 3 ημέρες δύο αμερικανικά αεροσκάφη έριξαν όπλα και πυρομαχικά στο Κομπάνι. Ο Βiden μου είπε ότι δεν γνωρίζει κάτι το σχετικό. Ε, λοιπόν εγώ γνωρίζω».

Τα λόγια του Ερντογάν έρχονται να ενισχύσουν οι νέες πληροφορίες ότι η Ουάσινγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει όπλα στους Κούρδους της Συρίας που συμμετέχουν στην επιχείρηση για την ανακατάληψη της Ράκκα, του προπυργίου της ISIS, όπως ανέφερε σήμερα ο στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ, ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ.

Μέχρι στιγμής, οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι έχουν δώσει οπλισμό μόνο στην αραβική συνιστώσα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (FDS), του αραβοκουρδικού συνασπισμού που εκδίωξε πρόσφατα τους τζιχαντιστές από τη στρατηγικής σημασίας πόλη Μανμπίτζ.

Πάντως η Τουρκία από την πλευρά της έχει δηλώσει πως εάν το YPG συμμετάσχει στην επιχείρηση ανακατάληψης της Ράκκα από την ISIS οι τουρκικές δυνάμεις δε θα μετάσχουν στην επιχείρηση.

Στο μέτωπο του συριακού Στρατού, μεγάλη επίθεση στο ανατολικό Χαλέπι εξαπέλυσαν πριν από λίγη ώρα συριακές δυνάμεις: «Κάνουμε έκκληση σε όλους τους πολίτες να μείνουν μακριά από μέρη όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση ενόπλων ανταρτών» ανέφερε το συριακό γενικό Επιτελείο. Μέχρι και αυτή την ώρα έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 85 αεροπορικές επιδρομές από αεροσκάφη της ρωσικής και της συριακής Αεροπορίας στο ανατολικό Χαλέπι.


Αιχμηρή δήλωση Άσσαντ
Από την πλευρά του πρόεδρος της Συρίας προχώρησε σε μια αιχμηρή δήλωση σήμερα λέγοντας πως «δεν μπορώ να καταλάβω πως οι δυτικοί ηγέτες κοιτάζονται στον καθρέπτη τη στιγμή που έχουν τόσο πολύ αίμα στα χέρια τους». 

Στις δηλώσεις του Άσσαντ ήρθε να προστεθεί και η δήλωση του εκπρόσωπου του κυβερνώντος κόμματος στη Συρία Tarek Ahmad ο οποίος δήλωσε πως ο Γ΄ΠΠ διεξάγεται ήδη στην Συρία. Πιο συγκεκριμένα ο Ahmad δήλωσε στο sputnik:

 «Οι στόχοι της αμερικανικής στρατηγικής δεν περιορίζονται στην Συρία. Το μέτωπο στη χώρα δεν είναι ο τελικός σκοπός. Πρέπει να δούμε την κατάσταση αντικειμενικά και να παραδεχθούμε ότι ο Γ΄ΠΠ γίνεται αυτή τη στιγμή στη Συρία, του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, ακόμη και αν αυτοί είναι και τα θύματα ταυτόχρονα». 

πηγή 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου