Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με το μεταναστευτικό όμως πρόβλημα θα δώσουν την απαραίτητη ώθηση για να συμβούν τα επερχόμενα, για την διάσπαση της Ευρώπης, και ενδεχομένως για την σωτηρία της Ελλάδος.
Ολοένα και περισσότεροι, πολιτικοί , ειδικοί επιστήμονες και εμπειρογνώμονες πληθαίνουν τις φωνές τους μαζί με τα εκατομμύρια Ευρωπαίων Χριστιανών, για το μέλλον αυτής της ηπείρου, η οποία έχει γνωρίσει πολλά ειδικά τα τελευταία χρόνια.
« Το μέλλον της Ευρώπης οφείλει και πρέπει να βασίζεται πάνω στα θεμέλια του Χριστιανισμού», τόνισε ο διάσημος Γερμανός πολιτικός εμπειρογνώμονας, και επιστημονικός διευθυντής του γερμανο-ρωσικού φόρουμ Αλέξανδρος Ράρ, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα .
«Σήμερα χρειαζόμαστε να μιλήσουμε όχι για το πώς θα συμπεριληφθεί η Ρωσία στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά πώς θα δημιουργηθεί μια νέα Ευρώπη αναζητώντας κοινές προοπτικές όπως ότι έχουμε κοινές ρίζες, για παράδειγμα τον Χριστιανισμό», είπε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rossiyskaya Gazeta .
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, «Δύση και Ρωσία έχασαν την σπάνια ευκαιρία να ενωθούν σε μια ένωση με την ονομασία «Ευρασία,» η οποία θα ένωνε την σημερινή Ευρώπη και την Ρωσία σε μία ήπειρο, και τώρα θα υποστούμε τις συνέπειες του εκ νέου διαχωρισμού της Ευρώπης, σε διαφορετικά κομμάτια με διαφορετικές προοπτικές».
«Η Ρωσία δεν πρόκειται ποτέ να γίνει μέρος της Ευρώπης, όπως πολλοί θα επιθυμούσαν και ήθελαν την δεκαετία του ’90. Και τώρα γίνεται σαφές ότι η Ρωσία δεν θα γίνει ποτέ μέρος της σημερινής Ευρώπης», δήλωσε ο Rar.
Υπενθύμισε ότι οι σύγχρονοι πυλώνες της σημερινής Ευρώπης είναι το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
« Οι αρχή του κανόνα του Πούτιν είναι ότι η χώρα δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να γίνει μέρος της διατλαντικής κοινότητας, όπως αυτό θα ήταν δυνατόν υπό τον Γιέλτσιν και τον Κοζύρεφ , αλλά με έναν ορισμένο τρόπο θα εξακολουθεί να συνδέεται και να «συνεννοείται» με το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σήμερα, όμως ούτε και αυτό νομίζω ότι είναι δυνατόν», δήλωσε ο πολιτικός εμπειρογνώμονας.
«Αναμένουμε να ζήσουμε ένα είδος διάσπασης της Ευρώπης:.. Ιστορικά μιλώντας, η Ευρώπη καταλαμβάνει σήμερα τα σύνορα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, και αναμένουμε ότι αυτή θα διασπαστεί στα πρότυπα της Δυτικής και της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ( Ρωσία, Λευκορωσία, ανατολική Ουκρανία , και ακόμη Ελλάδα, Σερβία και Βουλγαρία) οι οποίες είναι οι χώρες που «αισθάνονται» την Ευρώπη με διαφορετικό τρόπο, και επιθυμούν ένα μέλλον που πιθανόν να συνδέεται άμεσα με την βυζαντινή κληρονομιά, ενώ το άλλο μέρος της Ευρώπης συνδέεται με την δυτική ρωμαϊκή κληρονομιά».
Πρόκειται για ένα σενάριο που πραγματοποιήθηκε πριν 1500 χρόνια και μετά από ένα τεράστιο ιστορικό κύκλο, τα πράγματα ξαναγυρίζουν πάλι στο ίδιο σημείο.
Άλλωστε οι σημερινοί ηγέτιδες χώρες της ΕΕ ( Γερμανία και Γαλλία) προάγουν από την ίδρυση της ΕΕ, τον Καρλομάγνο και τις αξίες και τα ιδανικά της «Αγίας γερμανικής αυτοκρατορίας», που αυτός είχε ιδρύσει .
Οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο είναι χιλιάδες μίλια «μακριά» από τις ελληνορθόδοξες αξίες του Βυζαντίου, οι οποίες έχουν εμποτίσει την σημερινή Ρωσία, και χώρες των Βαλκανίων όπως η Βουλγαρία, η Σερβία αλλά και την μακρινή Ουκρανία.
Δεν είναι δυνατόν να συνενωθούν όλοι αυτοί σε αυτό το δυτικοτραφές μόρφωμα με το όνομα Ευρωπαϊκή Ένωση υπό την άμεση θρησκευτική εποπτεία του αιρετικού Πάπα.
Σαφώς και η Ευρώπη θα «διαμελισθεί » στα δύο, και η Ελλάδα όπως την τοποθετεί ο Γερμανός ειδικός, θα συμμετέχει σε μια αναβίωση της ανατολικής ρωμαϊκής αυτοκρατορίας η οποία γέννησε το Βυζάντιο με επικεφαλής όμως την Ρωσία .
Αυτή ήταν άλλωστε η κύρια «αποστολή » της χώρας αυτής από όταν εκχριστιανίστηκε από τους Βυζαντινούς το 911 μ.χ.
Αυτό οραματίζεται και ο Βλαδίμηρος σταθμίζοντας τα γεγονότα και προθέσεις της Δύσης και τελικά αυτό θα γίνει στο τέλος.
πηγή
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Δημοσίευση σχολίου