GuidePedia

0

Ο Αλέξης Τσίπρας έπραξε χθες το αυτονόητο. Δεν είχε άλλη επιλογή, από τη στιγμή που δεν θα τολμούσε να διευρύνει την κυβέρνησή του προς τα «κεντροδεξιά». Αφού μετέτρεψε το «όχι» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα σε «ναι», τώρα στήνει κάλπες για να κάνει το δικό του «ναι» στο Μνημόνιο 3-4 «ναι» και του ελληνικού λαού.
Και μια και, ως γνωστόν, στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ο λαός για άλλη μια φορά θα κληθεί να αποδείξει πόσο σοφός είναι. Για το αν θα συνεχίσει, δηλαδή, να δίνει εμπιστοσύνη σε αυτό το κυβερνητικό μείγμα ή θα αποφασίσει να το αλλάξει.
Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να αποτινάξει πλέον τα «βαρίδια» από το κόμμα του και τα υπόλοιπα κόμματα (Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ και ολίγον από Ποτάμι) οδηγούνται σε μια αναμέτρηση που ούτε ήθελαν ούτε περνούν το μήνυμα ότι κατεβαίνουν για να την κερδίσουν.
Η Κεντροδεξιά έχασε πολύτιμο χρόνο ανασύνταξης, μια και η εμμονή της προηγούμενης ηγεσίας της την οδήγησε στη στρατηγική ήττα του δημοψηφίσματος, και τώρα, στον λίγο χρόνο που έχει απομείνει, θα επιχειρήσει να μαζέψει τα «κομμάτια» της για να μην υποστεί ακόμα μία βαριά ήττα.

Η αλήθεια είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να οδηγήσει τον τόπο σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση διαλέγοντας τη λιγότερο κακή στιγμή για το κόμμα του και τον ίδιο. Γνώριζε πολύ καλά ότι από τον Οκτώβριο θα άρχισε να πηγαίνει στους πολίτες ο «λογαριασμός» του Μνημονίου που υπέγραψε. Με την επίσπευση της κάλπης προσπαθεί να αποφύγει τον θυμό των Ελλήνων και επιχειρεί να σώσει ό,τι σώζεται από την παρτίδα.
Θα τα καταφέρει; Θα ξέρουμε μετά τις κάλπες. Απλώς, κανείς από όσους προσέλθουν σε αυτήν την αναμέτρηση δεν θα έχει άλλοθι για την επόμενη ημέρα. Δηλαδή, ότι ψήφισε χωρίς να γνωρίζει. Τώρα όλοι θα κληθούν να παίξουν με ανοιχτά χαρτιά. Πλέον το παιχνίδι δεν θα έχει μπλόφες. Τώρα γνωριζόμαστε όλοι καλά.
Από την επομένη θα γνωριστούμε ακόμα καλύτερα, μια και η κάλπη είναι μόνο το δέντρο. Το δάσος είναι όλα όσα περιλαμβάνει το Μνημόνιο και έρχονται την επομένη της κάλπης. Και αυτήν τη φορά, μετά την απομάκρυνση από το... ταμείο, ουδέν λάθος θα αναγνωρίζεται...

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top