GuidePedia

0

«Λαϊκή Ενότητα», η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα με πρόεδρο τον Π. Λαφαζάνη.
Αυτό θα είναι και το όνομα του νέου κόμματος η ίδρυση του οποίου έχει αποφασιστεί και αναμένεται να κατατεθούν άμεσα τα σχετικά έγγραφα στον Άρειο Πάγο.

Οι ανεξαρτητοποιήσεις 25 βουλευτών που πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκαν στην Βουλή, όπως και η συγκρότηση νέας ενιαίας ανεξάρτητης Κοινοβουλευτικής Ομάδας υπό την επωνυμία «Λαϊκή Ενότητα» και πρόεδρο τον Π. Λαφαζάνη. Αυτό θα είναι και το όνομα του νέου κόμματος η ίδρυση του οποίου έχει αποφασιστεί και αναμένεται να κατατεθούν άμεσα τα σχετικά έγγραφα στον Άρειο Πάγο. Όπως υποστήριζαν παράγοντες της Αριστερής Πλατφόρμας η ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησης και συγκρότησης της νέας Κ.Ο. αρκεί προκειμένου να λάβει την τρίτη διερευνητική εντολή καθώς με τον αριθμό των 25 βουλευτών καθίσταται το τρίτο σε δύναμη κοινοβουλευτικό κόμμα της απερχόμενης Βουλής. Μεταξύ των 25 βουλευτών δεν είναι η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου λόγω της θεσμικής της θέσης, όπως σχολίαζαν κάποιες πηγές, επισημαίνοντας ότι η ίδια θα καθορίσει τις κινήσεις της στην ώρα που εκείνη θα επιλέξει. Πάντως, υπογραμμίζεται, ότι βουλευτές του κλίματος της απερχόμενης Προέδρου της Βουλής, όπως η Ραχήλ Μακρή και η Αγλαία Κυρίτση, είναι μεταξύ εκείνων που ανεξαρτητοποιήθηκαν. Σημειώνεται επίσης ότι μεταξύ των ανεξαρτητοποιηθέντων δεν είναι η Νάντια Βαλαβάνη, αλλά και άλλοι βουλευτές από τους 32 που ψήφισαν «όχι» στο τρίτο μνημόνιο και συγκεκριμένα ο Γ. Βαρουφάκης, ο Κ. Ζαχαριάς, η Ελένη Σωτηρίου, ο Β. Χατζηλάμπρου και ο Δ. Κοδέλας (οι τρείς τελευταίοι ανήκουν στην άλλοτε συνιστώσα της ΚΟΕ του Ρούντι Ρινάλντι).

Η ανακοίνωση έγινε από την γ’ αντιπρόεδρο Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η οποία επίσης ανεξαρτητοποιήθηκε, από του βήματος της Βουλής όπου ανέγνωσε την σχετική ανακοίνωση που υπογράφουν οι 25 βουλευτές και κατέθεσαν στην Πρόεδρο της Βουλής. Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Οι υπογραφόμενοι, που έχουμε εκλεγεί βουλευτές με τους συνδυασμούς του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κατά τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, από τις οποίες προήλθε η παρούσα Βουλή, γνωστοποιούμε και δηλώνουμε προς την κυρία Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων συνεπείς με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, αποχωρούμε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος στην οποία ανήκαμε και συγκροτούμε ενιαία ανεξάρτητη Κοινοβουλευτική Ομάδα, κατά τις διατάξεις του άρθρων του Κανονισμού της Βουλής, ιδία των άρθρων 15 και 16 αυτού, και των διατάξεων του Τμήματος Γ’, μέρος τρίτο του Συντάγματος της Ελλάδας. Επιθυμούμε και δηλώνουμε ότι η επωνυμία της συγκροτούμενης Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι ΄΄ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ΄΄. Αρχηγός και πρόεδρος της συγκροτούμενης Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης του Γεωργίου, βουλευτής της Β’ Περιφέρειας Πειραιώς». Τα μέλη της Κ.Ο. που υπογράφουν την δήλωση ανεξαρτητοποίησης είναι:

Π. Λαφαζάνης, Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Κ. Δελημήτρος, Ευ. Διαμαντόπουλος, Ζ. Ζάννας, Ι. Ζερδελής, Κ. Ήσυχος, Ηλ. Ιωαννίδης, Μ. Κριτσωτάκης, Β. Κυριακάκης, Αγλαϊα Κυρίτση, Θ. Κώτσιας, Κ. Λαπαβίτσας, Ευ.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top