GuidePedia

0

Σα να μην είναι και πολύ καλοί οι οιωνοί για την τουρκική οικονομία, καθώς η βρετανική τράπεζα HSBC, ανακοίνωσε πως προτίθεται να εγκαταλείψει την τουρκική αγορά, λόγω της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με την εφημερίδα «Χουριέτ».
Η τράπεζα προτίθεται να κλείσει τα υποκαταστήματά της σε τέσσερις ακόμα χώρες (η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι επίσης επίφοβη), τις οποίες δεν ονόμασε, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα.
Η HSBC εισήλθε στην τουρκική αγορά το 1991, ενώ το 1999 εξαγόρασε την τουρκική Demirbank. Σήμερα η τράπεζα έχει 298 υποκαταστήματα στην Τουρκία. Η τράπεζα έχει υποκαταστήματα σε 73, συνολικά, χώρες.
Και η Royal Bank of Scotland και η αμερικανική Citibank, όμως, ανακοίνωσαν πως φεύγουν από την Τουρκία επίσης. Η Citibank προτίθεται να πωλήσει μέρος του μεριδίου της, ύψους 1,2 δισ. δολαρίων, στην τουρκική Akbank. Ο τουρκικός τραπεζικός τομέας είναι ένας από τους βασικότερους της τουρκικής οικονομίας.

Στη χώρα υπάρχουν 49 τραπεζικοί όμιλοι, εμπορικοί και επενδυτικοί. Τρεις τράπεζες είναι κρατικές και άλλες 12 ιδιωτικές, αποκλειστικά, τουρκικών συμφερόντων. Άλλες 16 είναι ξέων συμφερόντων. 
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top