GuidePedia

0

Η Γερμανία μπλοφάρει, ο Draghi ανησυχεί και ετοιμάζεται για τις 22/1, αλλά η συστημική Ελλάδα δεν θα βγει από το ευρώ.

Η Γερμανία εμφανίζεται «άνετη» στην αποχώρηση της Ελλάδος από το ευρώ…αλλά οι κινήσεις του Draghi της ΕΚΤ άλλα αποδεικνύουν…
Ως τον απόλυτο παραλογισμό ή μια καλοστημένη προπαγάνδα, ένα καλοστημένο σχέδιο προκλητικής κινδυνολογίας έχουν στήσει οι ευρωπαίοι και ειδικά η Γερμανία…εις βάρος της Ελλάδος;
Το Γερμανικό περιοδικό Der Spiegel την μια ημέρα ανέφερε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εξωπραγματικό και την άλλη αποκάλυπτε ότι η Γερμανική κυβέρνηση, δεν αποκλείει η Ελλάδα να βγει από το ευρώ.
Η Γερμανία δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ αλλά είναι ξεκάθαρο τι συμβαίνει.
Η Γερμανία στην προσπάθεια της να ανακόψει την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, κινδυνολογεί όχι τόσο για να βοηθήσει τον Σαμαρά αλλά για να περάσει ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι συστημική χώρα και ως εκ τούτου ακόμη και αν βγει από το ευρώ δεν θα υπάρξει συστημική κρίση.
Την στάση της Γερμανίας, όμως έρχεται να διαψεύσει…ο Draghi της ΕΚΤ ο οποίος ανησυχεί και είναι βέβαιο ότι για προληπτικούς λόγους στις 22 Ιανουαρίου θα ανακοινώσει πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης με αγορές κρατικών ομολόγων.
Η απόφαση θα ληφθεί 22 Ιανουαρίου και στις 25 Ιανουαρίου η Ελλάδα θα διεξάγει εκλογές όπου πρώτο κόμμα θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, δεύτερο κόμμα η ΝΔ και τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή.
Η ΕΚΤ θα προβεί σε αγορές κρατικών ομολόγων με στόχο να αντισταθμίσει τυχόν κραδασμούς που μπορεί να προκαλέσει η εκλογή ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα.
Η Γερμανία….για λόγους πολιτικής προπαγάνδας αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν είναι συστημική χώρα (τώρα θα αποδειχθεί ότι το PSI+ ήταν έγκλημα κατά της Ελλάδος) αλλά η ΕΚΤ έχει άλλη εκτίμηση ειδάλλως δεν θα πρόβαινε σε μια προληπτική κίνηση.
Προφανώς και η ΕΚΤ ποτέ δεν θα ανέφερε ότι θα προχωρήσει σε αγορές κρατικών ομολόγων λόγω της Ελλάδος αλλά θα επικαλεστεί τον πληθωρισμό.
Η δήλωση του Draghi ότι οι συνθήκες σήμερα είναι χειρότερες από ότι ήταν πριν 6 μήνες αποδεικνύει ότι η ΕΚΤ ανησυχεί πραγματικά.
Αν αναλύσει κανείς με προσοχή την στάση της Γερμανίας…μέσω του Der Spiegel θα διαπιστώσει….ότι η Γερμανία απλά ακολουθεί τακτικισμούς και προπαγανδίζει, μπλοφάρει και στέλνει μήνυμα….στον ΣΥΡΙΖΑ.
Αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ η Ευρώπη θα χάσει τα 245 δισεκ. των δανείων, γιατί λοιπόν η Γερμανία να μην δεχθεί μια διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος;
Τι είναι προτιμότερο να χαθούν τα 245 δισεκ. ή να υπάρξει μια διαπραγμάτευση για το χρέος εντός του ευρώ;
Η Γερμανική τακτική λοιπόν είναι μια απροκάλυπτη μπλόφα.
Η Γερμανία μπλοφάρει αφενός γιατί εθελοτυφλεί για το χρέος αφετέρου γιατί μόλις πρόσφατα η Merkel η γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε ότι ανησυχεί από την άνοδο λαϊκιστικών δυνάμεων φωτογραφίζοντας το Εθνικό Μέτωπο, την ακροδεξιά στην Γαλλία, το Podemos στην Ισπανία και τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα.
Να θυμίσουμε ότι το Εθνικό Μέτωπο της Le Pen έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο και αποχώρησης της Γαλλίας από το ευρώ.
Είναι ξεκάθαρο ότι η Γερμανία το «παίζει» άνετη αλλά δεν είναι άνετη.
Η κρίση στην Ελλάδα βοήθησε τα μέγιστα την Γερμανία, καταθέσεις 390 δισεκ. εισέρρευσαν στην Γερμανία, οι αποδόσεις των ομολόγων στο 0,56% σε ιστορικά χαμηλά στην 10ετία.
Η Γερμανία όσο διατηρείται η κρίση…ενισχύεται οπότε χρειάζεται μια Ελλάδα προβληματική, μια Ελλάδα σερνόμενη, μια Ελλάδα δουλοπρεπή και φοβισμένη για να μπορεί…να ελέγχει την Ευρώπη.
Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, θέλει την Ελλάδα στο ευρώ.
Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, θέλει την Ελλάδα στο ευρώ.
Αν δει κανείς τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ εξάγει τα εξής συμπεράσματα.
Πρώτον:
Απορρίπτουν τη λογική των εξωπραγματικών πρωτογενών πλεονασμάτων που είναι το άλλο όνομα της λιτότητας.
Που είναι η ίδια η λιτότητα.
Παραμένουν σταθεροί στην επιδίωξη πρωτογενώς ισοσκελισμένων προϋπολογισμών καθώς και στην ανάγκη εξαίρεσης από τον υπολογισμό του ελλείμματος του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.
Δεύτερον:
Επιδιώκουν την συμφωνία για αναπτυξιακά εργαλεία, που θα συμβάλλουν στην συνολική ανάπτυξη που αφορά όλους τους πολίτες
Τρίτον:
Προστατεύουν το Τραπεζικό σύστημα στα πλαίσια της ΕΚΤ και εγγυώνται τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών
Τέταρτον:
Διαπραγματεύονται εντός των πλαισίων της ευρωπαϊκής ένωσης και των ευρωπαϊκών θεσμών στα πλαίσια μιας νέας ρεαλιστικής συμφωνίας εξυπηρέτησης του χρέους και ανάπτυξης της πραγματικής οικονομίας για αμοιβαία ωφέλεια, ώστε να επιτύχουμε τελικώς τους ακόλουθους στόχους :
- Τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους της ονομαστικής αξίας του χρέους, ώστε να γίνει βιώσιμο με τεχνική που δεν θα ζημιώνει τους λαούς της Ευρώπης, αλλά μέσω των συλλογικών ευρωπαϊκών μηχανισμών.
Έγινε για τη Γερμανία το 1953.
Να γίνει και για την Ελλάδα το 2015.
- «Ρήτρα ανάπτυξης» στην αποπληρωμή του, έτσι ώστε να εξυπηρετείται από την ανάπτυξη και όχι από το πλεόνασμα του προϋπολογισμού.
- Περίοδος χάριτος, δηλαδή «moratorium» στην εξυπηρέτησή του, για την άμεση εξοικονόμηση πόρων για την ανάπτυξη και την επανεκκίνηση της οικονομίας
- Εξαίρεση του προγράμματος δημόσιων επενδύσεων από τους περιορισμούς του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης για ορισμένη χρονική περίοδο.
- Συμφωνία για «Ευρωπαϊκό New Deal», με δημόσιες επενδύσεις για την ανάπτυξη.
- Ποσοτική χαλάρωση με απευθείας αγορά κρατικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ελπίζουμε ότι θα γίνει πραγματικότητα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ στις 22 Ιανουαρίου.
www.bankingnews.gr

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top