GuidePedia

0

Η Γερμανία δεν θα πρέπει να φοβάται τι θα συμβεί στην Ελλάδα αν βγει από το ευρώ.
Αλλά την επιτυχία της Ελλάδας στην μετά το Grexit εποχή.
Αυτό αναφέρει ο αναλυτής του Forbes,  Tim Worstall, ο οποίος επιχειρεί να υπενθυμίσει στην Ευρώπη, και ειδικότερα στη Γερμανία, ότι αυτό που πρέπει να φοβάται είναι να μην ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ελλάδας κι άλλες χώρες της Ευρωζώνης.
Ο κίνδυνος δεν έγκειται στο τι θα συμβεί το πρώτο διάστημα ενός Grexit στην Ευρωζώνη, αλλά στο αν θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ελλάδας κι άλλες χώρες.
Η Ευρωζώνη έχει λάβει τα μέτρα της ώστε να μην υπάρξει μετάδοση των αναταράξεως που θα προκαλέσει ένα Grexit στην Ευρωζώνη.
Η ΕΚΤ είναι ήδη έτοιμη να λάβει τα μέτρα της ώστε να στηρίξει την οικονομία και να αποτρέψει τις συνέπειες της διάσπασης της Ευρωζώνης.
Ο αναλυτής επί της ουσίας απαντά στο περιοδικό Spiegel, το οποίο ανέφερε ότι τόσο η καγκελάριος Angela Merkel όσο και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble, πιστεύουν ότι η Ευρωζώνη έχει υλοποιήσει αρκετές μεταρρυθμίσεις από την εκδήλωση της κρίσης το 2012, γεγονός που καθιστά διαχειρίσιμο ένα ενδεχόμενο Grexit.
«Ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης είναι περιορισμένος, δεδομένου ότι η Πορτογαλία και η Ιρλανδία θεωρείται ότι έχουν επανέλθει σε τροχιά», αναφέρει το περιοδικό επικαλούμενο κυβερνητική πηγή.
Επιπλέον, υπάρχει πλέον ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), ο οποίος αποτελεί έναν «αποτελεσματικό» μηχανισμό διάσωσης, σημείωσε μια άλλη πηγή.
Σύμφωνα με τον αναλυτή του Forbes, το πρόβλημα της Ευρωζώνης είναι να μην μιμηθούν οι υπόλοιπες χώρες την επιτυχία της Ελλάδας εκτός ευρώ, η οποία θα έλθει με την υποτίμηση του εθνικού νομίσματος.
Μάλιστα, καταλήγει με την άποψη πολλών οικονομολόγων ότι οι περισσότερες οικονομικές θεωρίες αναφέρουν ότι προβλήματα χρέους και ανταγωνιστικότητας, όπως αυτά που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, έχουν τη λύση τους στην υποτίμηση.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top