GuidePedia

0


Σήμα από τις ιταλικές αρχές ότι κινδυνεύει εξέπεμψε στις 12:34 πλοίο με εκατοντάδες επιβαίνοντες δυτικά της Κέρκυρας κοντά στο νησί Ερεικούσσα. Πρόκειται για φορτηγό πλοίο το οποίο λέγεται "Blue Sky"και έχει σημαία Μολδαβίας. Είχε κατεύθυνση από το Νότιο Ιόνιο με προορισμό την Κροατία.



Στο πλοίο όπως μεταδίδει ο "ΣΚΑΙ" βρίσκονται τουλάχιστον 400 άτομα και στο σημείο σπεύδουν ελικόπτερα που απογειώθηκαν από την Κέρκυρα, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για οπλισμένους μέσα στο πλοίο. Mάλιστα όπως αναφέρει ο "Ant1" το ένα ελικόπτερο που πηγαίνει στο σημείο είναι ένα απο αυτά που συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπιισμό αγνοουμένων απο το ναυτικό δυστύχημα του Norman Atlantic. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες το σημείο προσεγγίζει και η φρεγάτα Ναβαρίνο η οποία βρισκόταν στην Αδριατική λόγω του προηγούμενου ναυαγίου.

Πάντως απο τις μέχρι τώρα πληροφορίες δεν έχει διευκρινιστεί αν το πλοίο έχει μείνει ακυβέρνητο ή αν κάποιοι απο τους επιβάτες έχουν τραυματιστεί.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ το πλοίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού 112, ενώ η ιταλική ακτοφυλακή ειδοποίησε άμεσα για το συμβάν τις ελληνικές Αρχές.

Η πρώτη εικόνα, όπως αναφέρουν κύκλοι του Κέντρου Επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας μιλώντας στο Capital.gr είναι ότι πρόκειται για πλοίο που μεταφέρει παράτυπους μετανάστες και εκφράζονται ανησυχίες ότι ο κίνδυνος μπορεί να είναι πολύ μεγάλος λόγω της κακής κατάστασης των πλοίων που χρησιμοποιούνται για τους σκοπούς αυτούς.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top