GuidePedia

0
Image

Οι σφοδρές αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού κρατών υπό τις ΗΠΑ φαίνεται να βοήθησαν τους μαχητικούς Κούρδους να ανακαταλάβουν περιοχές από τους τζιχαντιστές στο Κομπάνι. Σύμφωνα με το Liveleak (φωτογραφία) οι Κούρδοι κατάφεραν να αναχαιτίσουν τις δυνάμεις του Ισαλμικού Κράτους σε ένα στρατηγικό σημείο Δυτικά του Κομπάνι κοντά στα σύνορα με την Τουρκία και να τοποθετήσουν συμβολικά την σημαία τους.

Ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ πραγματοποίησε τις τελευταίες δύο ημέρες 21 αεροπορικές επιδρομές κοντά στη συριακή πόλη Κομπάνι με στόχο να ανακόψει την προέλαση του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε σήμερα η Κεντρική Διοίκηση των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ (CentCom), η οποία είναι αρμόδια για τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι η κατάσταση στο πεδίο είναι ρευστή καθώς οι τζιχαντιστές προσπαθούν να κερδίσουν έδαφος.




Οι αεροπορικές επιδρομές κατέστρεψαν πολλές θέσεις και κτίρια του ΙΚ και είχαν στόχο να εμποδίσουν «να σταλούν ενισχύσεις και εφόδια» στους τζιχαντιστές και να προελάσουν προς τις συνοικίες που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Κούρδων, επεσήμανε η CentCom.

Ο αμερικανικός στρατός σημείωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις πως τα αεροπορικά πλήγματα αναχαίτισαν την προέλαση του ΙΚ στο Κομπάνι, όμως προειδοποίησε ότι η κατάσταση στο πεδίο παραμένει ρευστή καθώς οι τζιχαντιστές προσπαθούν να κερδίσουν έδαφος και οι κουρδικές πολιτοφυλακές «εξακολουθούν να αντιστέκονται».

Σφοδρές συγκρούσεις σημειώνονται και στα ανατολικά και νότια του Κομπάνι, ενώ το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι οι τζιχαντιστές πραγματοποίησαν τρεις επιθέσεις αυτοκτονίας σε διάφορα σημεία της πόλης.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο οι τζιχαντιστές ελέγχουν αυτή τη στιγμή το ένα τρίτο του Κομπάνι.

 ΑΠΕ-ΜΠΕπηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top