GuidePedia

0

Και ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, προειδοποίησε την τουρκική κυβέρνηση να μην εμπλακεί, στρατιωτικά, στην Συρία. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Χουριέτ, ο Τούρκος πολιτικός έθεσε επιγραμματικά την πραγματικότητα της Μέσης Ανατολής, κατά την αντίληψη του και καυτηρίασε τα σφάλματα του καθεστώτος Ερντογάν.
Ο Κιλιτσντάρογλου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Νταβούτογλου ότι χρησιμοποιεί την απειλή του Ισλαμικού Κράτους για να προωθήσει την πτώση του Άσαντ, επιχειρώντας παράλληλα να δημιουργήσει για τον εαυτό του το προφίλ του μεγάλου ηγέτη, μέσω ενός «φθηνού» πολέμου στην Συρία.
«Πιστεύω πως η κυβέρνηση ακόμα ενισχύει το ΙΚ. Υπάρχουν σχετικές πληροφορίες που επιβεβαιώνουν πως μέρος του οπλισμού και των χρημάτων του ΙΚ είναι τουρκικά. Αν προσέξατε, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ζήτησε συγνώμη, μόνο γιατί αποκάλυψε τη μυστική του συνομιλία με τον Ερντογάν, όχι για το περιεχόμενο αυτής. Εξάλλου οι τραυματίες του ΙΚ περιθάλπονται στην Τουρκία και μετά την ανάρρωσή τους, τους επιτρέπεται να επιστρέψουν στον πόλεμο», είπε ο Τούρκος πολιτικός.
Ο Κιλιτσντάρογλου όμως αναφέρθηκε και στη διαφορετική οπτική ΗΠΑ και Τουρκίας, όσον αφορά τη Μέση Ανατολή. «Βασική προτεραιότητα της τουρκικής κυβέρνησης είναι η πτώση του Άσαντ και όχι ή συντριβή του ΙΚ. Βασική προτεραιότητα των Αμερικανών είναι η συντριβή του ΙΚ και όχι η Συρία. Δεν πιστεύω ότι οι ΗΠΑ θα εμπλακούν σε πόλεμο με την Συρία. Πιθανότατα υπάρχει μυστική συμφωνία ΗΠΑ και Ρωσίας για την Συρία. Υπάρχουν σχετικές πληροφορίες», υπογράμμισε ο Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος, κατηγορηματικά, δήλωσε αντίθετος με την οποιαδήποτε πολεμική εμπλοκή της Τουρκίας στην Συρία. «Και οι στρατιωτικοί μας, πιστεύουν το ίδιο», συμπλήρωσε με νόημα.
«Ο Ερντογάν προσπαθεί να αναδειχτεί σε μεγάλο ηγέτη, προκαλώντας ειδικές καταστάσεις στην περιοχή, ή έστω την ψευδαίσθηση ειδικών καταστάσεων. Ο Αλλάχ να σώσει την Τουρκία από τέτοιους μεγάλους ηγέτες και από τον πόλεμο», κατέληξε ο Τούρκος πολιτικός
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top