GuidePedia

0
Image

Άρθρο κόλαφος για τον Ερντογάν και την στάση του απέναντι στους τζιχαντιστές. Ούτε λίγο ,ούτε πολύ χαρακτηρίζεται αναξιόπιστος. Το άρθρο της εφημερίδας Washington Times έχει τίτλο : “Η Τουρκία του Ερντογάν ένας αναξιόπιστος σύμμαχος έναντι των τζιχαντιστών” και υπογράφεται από τον Τσάρλ Ορτέλ.

Μεταξύ άλλων γράφει:

“Μία είναι η ωμή αλήθεια εδώ και καιρό. Ο απολυταρχικός Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν είναι σταθερός και αφοσιωμένος σύμμαχος στον σκληρό πόλεμο κατά των εξτρεμιστών Ισλαμιστών, τους οποίους η Αμερική, και τα κράτη που ασπάζονται τον μοντερνισμό, θα πρέπει να καταδιώξουν και να νικήσουν με αποφασιστικότητα για να δημιουργήσουν τη διαρκή ειρήνη”.

Ο αρθρογράφος ασκεί κριτική στον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα για τις επικοινωνίες που εξακολουθεί να έχει με τον Ερντογάν. Γράφει ότι όσο ο Ομπάμα αντιμετωπίζει τον Ερντογάν σαν σύμμαχο το μόνο που καταφέρνει είναι να μεγαλοποιεί τα λάθη του”.

Στο ίδιο άρθρο η Τουρκία κατηγορείται ευθέως για χρηματοδότηση από το Κατάρ και ότι διατηρεί σχέσει με τους “αναδυόμενους εχθρούς εντός του Ιράν”.

Η επίθεση στον Ερντογάν συνεχίζεται με την κατηγορία ότι όπως και ο Μόρσι στην Αίγυπτο δεν είναι υπέρμαχος των υψηλών ιδεών που συνενώνουν τους λαούς”.

Ο αρθρογράφος αναφέρεται επίσης, μεταξύ άλλων, στις φρικαλεότητες που έχουν διαπράξει οι Ισλαμιστές κατά των Χριστιανών από το 2008, στο Ιράκ, στη Συρία, σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ασίας, επικρίνοντας παράλληλα την υπεκφυγή του Προέδρου Ομπάμα να αναφερθεί ευθαρσώς στις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν κατά των Χριστιανών Αρμενίων εντός της Τουρκίας, γεγονός που αποτελεί αναντίρρητα γενοκτονία.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top