GuidePedia

0


ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟΝ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ
«Η μουσουλμανική απειλή δεν είναι εκτός αλλά εντός Ευρώπης», δήλωσε ενώπιον της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ Ελένη Θεοχάρους, τονίζοντας ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε δημόσια την πρόθεσή του να συνεχίσει τον εποικισμό της Κύπρου και να στέλνει απρόσκοπτα μουσουλμάνους εποίκους στην κατεχόμενη Κύπρο, ενώ παράλληλα αυξάνονται σαν μανιτάρια τα μουσουλμανικά ιερατεία και οι λοιποί θρησκευτικοί χώροι λατρείας, όπου γίνεται πλύση εγκεφάλου στους μικρούς μουσουλμάνους. Με άλλα λόγια, τα κατεχόμενα είναι εν δυνάμει ισλαμική απειλή.

Υπήρξε υποτίμηση
Δεν είμαστε, είπε η κ. Θεοχάρους, εναντίον των απλών καλών μουσουλμάνων, που είναι και αυτοί θύματα της τρομοκρατίας του παγκόσμιου χαλιφάτου, το οποίο, πρόσθεσε, τροφοδοτείται από χώρες όπως η Τουρκία και το Κατάρ. Η ισλαμική τρομοκρατία της ISIS, τόνισε η κ. Θεοχάρους, ήταν αποτέλεσμα κακών εκτιμήσεων και υποτίμησης της ισλαμικής απειλής. Το μοντέλο της Τουρκίας, στο οποίο στηρίχθηκε η Ευρώπη για να γεφυρώσει τις διαφορές με τη Δύση, απέτυχε. Αντίθετα, υπάρχουν αναφορές ότι η Τουρκία τροφοδοτεί την ISIS, μέσω της πώλησης πετρελαίου στη μαύρη αγορά. Η κ. Θεοχάρους υποστηρίζει ότι εάν δεν υπάρξει συγκροτημένη αποτρεπτική στρατηγική από την ΕΕ και τους συμμάχους, η ISIS θα συνεχίσει να δρα παντού.

Δεν μπορούμε να σφυρίζουμε αδιάφορα
Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο βουλευτής της ΕΔΕΚ και του S&D Δημήτρης Παπαδάκης, υπογραμμίζοντας ότι η κρίση στο Ιράκ και στη Συρία έχει φτάσει στο απροχώρητο, και εμείς δεν μπορούμε να σφυρίζουμε αδιάφορα. Τόνισε ότι απαιτείται συντονισμένη δράση για να αντιμετωπιστεί το ισλαμικό κράτος, η μεγαλύτερη απειλή για την πολιτισμένη ανθρωπότητα. Ο ευρωβουλευτής επισήμανε ότι οφείλουμε να αντιδράσουμε αποτελεσματικά και μελετημένα, για να αποφύγουμε λάθη του παρελθόντος, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της περιοχής και τα φυλετικά και θρησκευτικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού. «Γενικευμένες προσεγγίσεις και συνταγές οδηγούν σε ολέθρια λάθη, όπως έγινε με τη δήθεν Αραβική Άνοιξη», δήλωσε.

Χρειάζονται συνεργασίες
Ο κ. Παπαδάκης ανέφερε ότι, χωρίς αμφιβολία, για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών θα πρέπει να υπάρξουν πρωτοβουλίες και συνεργασίες. Θα πρέπει τάχιστα να επαναπροσδιορίσουμε τις προτεραιότητές μας και να μην αποκλείσουμε εκ προοιμίου ακόμη και την προσωρινή ανοχή στο καθεστώς Άσαντ, προς αντιμετώπιση του μείζονος κινδύνου, της βαρβαρότητας του ισλαμικού κράτους. Παράλληλα, πρέπει να απομονωθούν τα κράτη που το στηρίζουν. Καταλήγοντας, ο κ. Παπαδάκης διατύπωσε ότι οι εξτρεμιστές και η τυφλή τρομοκρατία πρέπει να καταπολεμηθούν ως καρκίνωμα, που πρέπει να ξεριζωθεί μαζί με ολόκληρο το δίκτυο υποστήριξης του ισλαμικού κράτους.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top