GuidePedia

0
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχε προετοιμάσει την οικονομία της ώστε να υποχρεώσει την Ελλάδα σε έξοδο από το ευρώ!
Αυτά αποκαλύπτει σε βιβλίο του με τίτλο Morire di Austerita (Πεθαίνοντας από λιτότητα) ο Lorenzo Bini Smaghi, μέλος τους εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και υπεύθυνος για τις διεθνείς και Ευρωπαϊκές σχέσεις για το νομικό τμήμα της τράπεζας απο τον Ιούνιο του 2005 μέχρι και τον Νοέμβριο του 2011 όπου και παραιτήθηκε.

Η Μέρκελ ενώ εξακολουθούσε να πιστεύει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να πεταχτεί έξω από το ευρώ με ασφάλεια μέχρι και το το φθινόπωρο του 2012, ξαφνικά αναθεώρησε και άλλαξε απότομα τακτική σπεύδοντας στην Αθήνα για να επαινέσει τη νέα κυβέρνηση για τις ηρωικές προσπάθειές της!
Ο Bini Smaghi επίσης αναφέρει στο βιβλίο του ότι κάθε κράτος της ΟΝΕ αφήνοντας το ευρώ θα αντιμετώπιζε πιθανόν μια αδυναμία πληρωμών ως προς τις εξωτερικές του υποχρεώσεις. 
Η εθνική κεντρική τράπεζα του κράτους που θα εκδιωχθεί δεν θα ήταν σε θέση να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις του στα άλλα μέλη της ευρώ-ζώνης και οι οποίες είναι ήδη εγγεγραμμένες στο εσωτερικό σύστημα πληρωμών της Ένωσης (γνωστό ως Target2). Η μη πληρωμή του χρέους θα προκαλούσε σημαντικές απώλειες για τους αντισυμβαλλόμενους στις άλλες χώρες της ευρώ-ζώνης, συμπεριλαμβανομένων και των κεντρικών τους τραπεζών. 
Η Μέρκελ λοιπόν ήταν αποφασισμένη και έτοιμη για ένα Grexit, γνωρίζοντας πλήρως τις συνέπειες για την υπόλοιπη ευρώ-ζώνη. Δεν μας λέει όμως ο κύριος Smaghi ποιος τελικά έπεισε την Άνγκελα Μέρκελ να αποφευχθεί μια ελληνική έξοδος απο το ευρώ... 

Τέλος Αυγούστου του 2012 η Μέρκελ είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κίνας Wen Jintao και τον Αντιπρόεδρο Xi Jinping. 


Τόσο ο Jintao όσο και ο Jinping σε εκείνη την συνάντηση εξέφρασαν την επιθυμία τους στο να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ η Ελλάδα απειλώντας έμμεσα την Μέρκελ με τις μελλοντικές αγορές Ευρωπαϊκών ομολόγων. 

Πιο αναλυτικά το απόσπασμα απο το Bloomberg ανέφερε:
Chinese Premier Wen Jiabao told his German counterpart that Spain, Italy and Greece must take steps to prevent a worsening of the euro region’s sovereign-debt crisis as he pledged to consider further European bond purchases [...] 
The main worries are two-fold: First is whether Greece will leave the euro zone,” Wen said after meeting Chancellor Angela Merkel in Beijing, a pool report showed. “The second is whether Italy and Spain will take comprehensive rescue measures. Resolving these two problems rests with whether Greece, Spain, Italy and other countries have the determination for reform[...] (Bloomberg)
Μετάφραση:
Ο Κινέζος Πρωθυπουργός Wen Jiabao δήλωσε στον Γερμανό ομόλογό του ότι η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα πρέπει να λάβουν μέτρα για να αποφευχθεί η επιδείνωση της κρίσης χρέους στην ζώνη του ευρώ, ενώ δεσμεύτηκε να εξετάσει περαιτέρω το ενδεχόμενο αγοράς Ευρωπαϊκών ομολόγων.  
Οι κύριες ανησυχίες είναι δύο δήλωσε ο Wen μετά τη συνάντηση με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Πεκίνο: "Πρώτον, αν η Ελλάδα θα εξέλθει από τη ζώνη του ευρώ και δεύτερο είναι κατά πόσον η Ιταλία και η Ισπανία θα λάβουν ολοκληρωμένα μέτρα διάσωσης. Η επίλυση αυτών των δύο προβλημάτων εναπόκειται το αν η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία όσο και άλλες χώρες έχουν την αποφασιστικότητα για μεταρρυθμίσεις."
Οι Κινέζοι είχαν (και εξακολουθούν να έχουν) άμεσο συμφέρον στο ευρώ και στην Ελλάδα, κυρίως λόγω της Cosco και της επένδυσης τους στο λιμάνι του Πειραιά - την κύρια πύλη εισόδου της Κίνας στην Ε.Ε.

Τελικώς, οι Κινέζοι αγόρασαν Ευρωπαϊκά ομόλογα και η Μέρκελ αναθεώρησε την τακτική της κρατώντας μας μέσα στο Ευρώ με όλες τις γνωστές μετέπειτα συνέπειες. 

Ο Bini Smaghi αποκαλύπτει επίσης στο βιβλίο του ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε καταθέσει σοβαρό σχέδιο εξόδου της Ιταλίας απο το ευρώ τον Οκτώβριο / Νοέμβριο του 2011 (telegraph.co.uk) λίγο πρίν και τελείως συμπτωματικά ξεσπάσει το σκάνδαλο που του κόστισε την πρωθυπουργία...

Κάπως έτσι λοιπόν λαμβάνονται οι αποφάσεις για το μέλλον των Ευρωπαϊκών λαών.

Με μαφιόζικες τακτικές και οικονομικούς εκβιασμούς πίσω απο κλειστές πόρτες.

Εννοείται πως πουθενά δεν αναφέρεται καμία σοβαρή προσπάθεια ή πρόταση απο την υποτακτική Ελληνική κυβέρνηση. Αυτή ακολουθεί ακόμη και σήμερα τυφλά τις διαταγές της Γερμανίας αποδεικνύοντας μας με τον πιο περίτρανο τρόπο, πως όλοι έχουν λόγο για την Ελλάδα εκτός απο τους Έλληνες... 
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top