GuidePedia

1
Η τελευταία φωτογραφία του επισκόπου Γιοχάννα στις 17 Απριλίου δηλ.5 ημέρες πριν την απαγωγή.Η φωτογραφία τραβήχθηκε κοντά στη Χομς.
Η τελευταία φωτογραφία του επισκόπου Γιοχάννα στις 17 Απριλίου δηλ.5 ημέρες πριν την απαγωγή.Η φωτογραφία τραβήχθηκε κοντά στη Χομς.
ΜΟΥΦΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ: EΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΑΠΗΓΑΓΑΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Σε βίντεο που δημοσιοποιούν συριακές ιστοσελίδες σήμερα προβάλεται συνέντευξη του μεγάλου μουφτή της Συρίας που επικαλούμενος μαρτυρίες κρατουμένων από τις συριακές αρχές αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο και τι προηγήθηκε της απαγωγής των επισκόπων.

Προσκομίζει κι αυτός αποδείξεις για την εμπλοκή της Τουρκίας. Αποκαλύπτει την συνάντηση Ερντογάν με επίσκοπο Γιοχάνα την σκληρή διαπραγμάτευση, τι εκνεύρισε τον Τούρκο Πρωθυπουργό και τον καταγγέλει ευθέως για ηθική συναυτουργία μαζί με τον Νταβούτογλου στην απαγωγή.Το βίντεο είχε αρχικά αναρτηθεί στις 4 Μαίου από το SYRIAQUE FOUNDATION.

Για α΄ φορά όλη η Απομαγνητοφώνηση :

Οι ιδιοκτησίες της συρορθόδοξης εκκλησίας στην Τουρκία είναι της τάξεως των εκατοντάδων εκατομυρίων. 

Όλα αυτά δημεύθηκαν από την τουρκική κυβέρνηση ωστόσο ο πατριάρχης Ζάκα ζήτησε από μία επιτροπή υπό την προεδρία του επισκόπου Γιοχάννα Ιμπραήμ να ασχοληθεί και να παρακολουθήσει το ζήτημα.

Ο Γιοχάννα Ιμπραήμ στην πρώτη του συνάντηση με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ερντογάν είπε το εξής: πριν να πάει η Εκκλησία μας οπουδήποτε αν θεωρείτε ότι έχετε δημεύσει τις περιουσίες μας τότε πρώτα πρέπει να μας τις επίστρεψετε.
Μετά την επιστροφή τους σας υποσχόμαστε ότι θα τοποθετήσουμε και μία έδρα εξαρτώμενη από το πατριαρχείο μας στην Τουρκία.
Αλλά το να μας ζητάτε να φύγουμε από την Δαμασκό ή την Συρία αυτό όχι δεν γίνεται αυτή είναι η γη του al Sham που για εμάς είναι ενιαία με τον Λίβανο

.Όταν άκουσε ο Ερντογάν ότι είναι μια ενιαία αμέσως αντέδρασε και του είπε: oπότε δεν θα έρθετε; Όχι θα ερχόμαστε στις εκκλησίες μας στις μονές και στις ενορίες μας αλλά η Δαμασκός θα συνεχίζει να στεγάζει την έδρα της Αντιόχειας και όλης της Ανατολής.

Ο Ερντογάν του λέει τότε: όχι δεν ονομάζεται Αντιόχεια και του έδωσε το τούρκικο όνομα Ηatay.
Τότε ο Γιοχάννα Ιμπραήμ απάντησε: στα δικά μας ιερά βιβλία καλείται με το όνομα Αντιόχεια.Εμείς δεν έχουμε σχέση με τα πολιτικά.
Εσείς να την καλείτε όπως θέλετε εμείς όμως από την Βίβλο την ξέρουμε Αντιόχεια.Ο Ερντογάν τότε εκνευρίστηκε.

fghjklnb

Όταν επέστρεψε να τον ξαναεπισκεφθεί ο Ερντογάν είχε κάνει αφόρητη τη ζωή για τους συρορθόδοξους στην Τουρκία σαν από εκδίκηση.
Ο Γιοχάννα ήταν ικανός να απελευθερώνει πολλούς κρατουμένους και να πετυχαίνει συμφιλίωση κι αυτό εκνεύριζε πάρα πολύ τους Τούρκους.
Τότε του έστησαν μια παγίδα: έπαιρνε πάντα τον ίδιο δρόμο κάθε εβδομάδα μέσα από τις περιοχές της αντιπολίτευσης γαι να φέρνει πίσω κόσμο.

Έτσι οι Τούρκοι έστειλαν μια ομάδα και όταν πήγε να καλωσορίσει και να υποδεχθεί τον επίσκοπο Γιαζίζι και να τον επiστρέψει στο Χαλέπι τους παγίδευσαν.
Οκτώ χιλιόμετρα μετά τα τουρκικά σύνορα μια ομάδα τσετσένων που είχε εκπαιδευθεί στην Τουρκία και είχε σχέση με τουρκικές μυστικές υπηρεσίες τους απήγαγε.

Αυτά όλα μας τα είπαν σύριοι κρατούμενοι και μας δήλωσαν ότι αυτοί δεν έχουν καμιά ανάμειξη με την απαγωγή του επισκόπου αλλά η εντολή ήρθε από την Τουρκία.Ήταν μια ομάδα που εισήλθε από τα τουρκικά σύνορα ώρες πριν την επιστροφή των επισκόπων και κατέγραφαν όλες τις κινήσεις του.
Πέρασε όλα τα φυλάκια της αντιπολίτευσης και τον καλωσόριζαν: καλώς ήρθατε Σεβασμιώτατε.

Είναι ένας επίσκοπος πολύ γνωστός στη Συρία.
Το ίδιο και ο Βοulos Γιαζίζι.
Όταν έφθασαν σε ένα checkpoint που δεν ήταν κανονικό μαχητές θέλησαν να βγάλουν από το αυτοκίνητο τον ιερέα οδηγό.

Αυτός αρνήθηκε κι εκείνοι τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ. Αυτό ένας Σύρος ποτέ δεν θα το έκανε.
Τον σκότωσαν,τον εκτέλεσαν μπροστά στα μάτια των επισκόπων.

Στράφηκαν σε αυτούς. Αν δεν κατεβείτε από το αυτοκίνητο θα σας εκτελέσουμε και τους δύο μαζί.
Ωστόσο τώρα είναι αδύνατο να απελευθερωθούν.

Κι αν θα ήθελα να το κρίνω ιστορικά θα κρίνω και τον Ερντογάν και το Νταβούτογλου που είναι οι απαγωγείς των επισκόπων, ναι αυτοί οι ίδιοι.( Syrianfreepress 28.06.14.mfs-theothernews)
dimpenews



olympia

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

  1. Καλησπέρα φιλε. σου κάνω γνωστό οτι τα θέματα που διαβάζεισ ανανεώνονται καθημερινα. οσο για την ημερομηνία ειναι λαθος του template και δεν μπορώ να το αλλάξω. σου κάνω γνωστό όμως οτι εντός των ημερών θα αλλαξει. σε ευχαριστώ παντως για την επίσκεψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top