GuidePedia

0
όπου-ισλαμική-τρομοκρατία-οι-τούρκοι-είναι-μέσα
29-6-2014
Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 


Πληθαίνουν τα στοιχεία ότι πολλοί Τουρκοι συμμετέχουν ως μαχητές και ακόμα περισσότεροι υποστηρίζουν ενεργά την ακραία τρομοκρατική ισλαμιστική οργάνωση <<Ισλαμιστικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε >> (ISIL ή ISID) που επιχειρεί σε Συρία και Ιρακ και θεωρείται παρακλάδι και επιρροή της  Αλ Κάιντα.
Μια μέρα μετα την δημοσιοποίηση της παράδοσης σε φυλάκιο στα τουρκο- συριακά σύνορα ενός βαριά τραυματισμένου 14χρονου που είχε προσχωρήσει στην ISIL, έγινε γνωστό ότι πρόσφατα οι  οικογένειες 163 Τούρκων πολιτών απευθύνθηκαν  στις Αρχές των Δυνάμεων Ασφαλείας για να αναφέρουν ότι οι συγγενείς τους έχουν προσχωρήσει στην οργάνωση ISIL (ή ISID) προκειμένου να συμμετέχουν στις μάχες στη Συρία.
Σύμφωνα με τη Hurriyet Daily News και την Radikal , αναφορές της Μυστικής Υπηρεσίας ΜΙΤ) αναφέρουν ότι γύρω στους 600 – 700 Τούρκους συμμετέχουν στην οργάνωση. Τις προάλλες άλλο δημοσίευμα έκανε λόγο για 3.000 οπαδούς της ISIL στην Τουρκία, αλλά οι αναφορές αυτές απορριπτονται από τις αρχές..

Μέχρι στιγμής, αναφέρεται ότι 7 Τούρκοι που μάχονταν στο πλευρό της ISIL (ή ISID) έχουν σκοτωθεί και άλλοι 6 έχουν τραυματισθεί και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Τουρκίας.

Υπάρχουν στρατόπεδα υποδοχής και εκπαίδευσης κοντά στα σύνορα με την Τουρκία ενώ παλιότερα υπήρχαν αναφορές ότι η οργάνωση έχει βάσεις υποστήριξης μέσα στην Τουρκία με ανοχή κρατικών κύκλων. Από διόδους στα τουρκικά σύνορα περνούν στην Συρία , στις γραμμές της ισλαμιστικής οργάνωσης, και ευρωπαίοι τζιχαντιστές.Τα μέτρα ασφαλείας έχουν πρόσφατα ενταθεί κατά μήκος των συνόρων της Τουρκίας για να εμποδίσουν την παράνομη διέλευση  χιλιάδων ευρωπαίων τζιχαντιστών
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top