GuidePedia

0
Είναι σπουδαίο να κατάγεσαι από την Ελλάδα…

29-6-2014
Της ΕΛΛΗΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ
Κάπου ξεχάσαμε την ιστορία μας. Την ταυτότητα μας. Τις νίκες μας. Σκύψαμε το κεφάλι και υποταχτήκαμε. Μας είπαν ανήμπορους και το πιστέψαμε. Κλαίμε κι εμείς μα κλαίει κι η Ελλάδα. Σώπασε Ελλάδα μου μην κλαις, αυτή είσαι και ας σου είπαν πως έγινες άλλη…
«Στην Ελλάδα οφείλουμε το πνεύμα μας και το σύνολο των αρετών μας» # Βολταίρος
«Για να γίνει κανείς άνθρωπος, πρέπει πρώτα να γίνει Έλληνας. Στην αρχαία Ελλάδα έζησαν άνθρωποι όμοιοι με τους Θεούς» #Βίνκελμαν
«Οι ρίζες του δέντρου και της ζωής και της γνώσης βρίσκονται στη γη της Ελλάδος»#BruJean
«Η Ελλάδα για την ανθρωπότητα είναι ότι η καρδιά και ο νους για τον άνθρωπο» #Γκαίτε
«Ότι ωραίο έχουμε το οφείλουμε στους Έλληνες συγγραφείς»# Αμβρόσιος
«Οι Έλληνες τα είπαν όλα. Δεν υπάρχει τίποτε καινούργιο»#Ντυράν
«Η Ελλάδα με έκανε ελεύθερο και ολοκληρωμένο»#Μύλερ
ELLH-ELLADA03-28JUNE2014
«Δεν υπάρχει λαός στον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα στην ανθρωπότητα όσα ο ελληνικός και να έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ, από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν προσέφεραν τίποτα σε αυτήν.
Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες. Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνόταν, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.
Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του.
Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ’ αυτούς.
Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους. Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα.
Η φιλοσοφική δύναμη των Ελλήνων φιλοσόφων είχε αναπτυχθεί με τόση πληρότητα, ώστε ανακάλυψαν τους κυριότερους τύπους του φιλοσοφικού πνεύματος και οι μεταγενέστερες γενεές δεν πρόσθεσαν τίποτε το ουσιαστικό.
Ο Ηράκλειτος είναι η πηγή του φωτός. Οι Έλληνες είναι αληθινά υγιής λαός. Δικαίωσαν τη φιλοσοφία επειδή είναι οι μόνοι που φιλοσόφησαν περισσότερο από κάθε άλλο λαό. Η ελληνική φυλή είναι η τελειότερη, η ωραιότερη, η γοητευτικότερη από όλες τις άλλες φυλές.
Όταν αναφέρεται κανείς σε μια τόσο θαυμάσια ιδανικοποιημένη κοινωνία φιλοσόφων, του Θαλού, του Αναξίμανδρου, του Ηρακλείτου, του Παρμενίδου, το Αναξαγόρου, του Εμπεδοκλέους, του Δημόκριτου, του Σωκράτους, κάθε λαός γεμίζει ντροπή.»# Νιτσε
«Αλίμονο μας αν οι Έλληνες αποκτήσουν ενότητα»# Τσόρτσιλ
«Είναι σπουδαίο να κατάγεσαι από την Ελλάδα, τη χώρα που έδωσε το φως στον κόσμο»
#Proud to be Greek
Καλή επιτυχία στα παλικάρια του Santos!!! Στα δικά μας παιδιά!!! Είμαστε ήδη περήφανοι!!!


πηγή

Δημοσίευση σχολίου