GuidePedia

0

Ενώ «συμβουλεύουν» τη Ρωσία να μην σκέφτεται με όρους Ψυχρού Πολέμου, σε δηλώσεις τους, αναπαράγουν άκριτα ορισμένα από τα πιο τετριμμένα στερεότυπα, ακόμα παλαιότερης εποχής, αποπνέοντας το απόλυτα ψυχροπολεμικό σκεπτικό…
Ο λόγος για τη Χίλαρι Κλίντον, πρώην υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης του Μπάρακ Ομπάμα και πιθανότατη υποψήφια στην «κούρσα» του Δημοκρατικού Κόμματος, για την επιλογή του προσώπου που εκπροσωπήσει το κόμμα στις επόμενες προεδρικές εκλογές, το 2016, στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Σχολιάζοντας την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ουκρανία, η Χίλαρι Κλίντον παρομοίασε τη «ρωσική εισβολή» στην Κριμέα, με την εισβολή των ναζιστικών στρατευμάτων στην Ευρώπη τη δεκαετία του 1930… «Εάν έχετε την εντύπωση ότι αυτό το έχετε ξαναδεί, είναι επειδή αυτό το έκανε ο Χίτλερ τη δεκαετία του 1930» δήλωσε κατά τη διάρκεια ιδιωτικής δεξίωσης φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Και το… παραλήρημα συνέχισε, λέγοντας ότι και ο Χίτλερ χρησιμοποιούσε ως πρόσχημα την παρουσία γερμανικών πληθυσμών σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης για να πραγματοποιήσει εισβολές. Προχώρησε δε, καταλογίζοντας στον Βλαντιμίρ Πούτιν, πως όταν βλέπει την Ουκρανία, θεωρεί ότι αποτελεί περιοχή που είναι αναπόσπαστο μέρος της μητέρας-πατρίδας. Άρα, συμπεραίνουμε εμείς, στόχος του είναι να την καταλάβει όλη και να την προσαρτίσει. Μάλιστα…
Η διεθνολογική αγραμματοσύνη της Κλίντον συνεχίστηκε, συγκρίνοντας και την παροχή ρωσικών διαβατηρίων στους ρωσικούς πληθυσμούς γειτονικών χωρών, ως μέτρο αντιγραμμένο ι αυτό από την πολιτική του Χίτλερ! Σε μια προσπάθεια να μετριάσει τις διπλωματικές εντυπώσεις που θα δημιουργηθούν από αυτές τις φαιδρότητες, είπε ότι ο Πούτιν, όσο και να αναστατώνει την Ευρώπη, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι θα είναι πιο παράλογος «από τον υποκινητή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου»!
Εκπληκτική ανατροπή! Διότι εμείς νομίζαμε ότι θα πει πως ο Πούτιν προσπαθεί να… αναπτύξει και το μουστάκι που είχε ο Αδόλφος, απλά δεν τα έχει καταφέρει μέχρι τώρα, διότο το κόβει στραβά στο ξύρισμα… Τι άλλο να ειπωθεί, όταν τέτοιες αναφορές μόνο για σατιρική εκπομπή θα ήταν κατάλληλες.

Κι αυτή η αναφορά βέβαια είναι ασύλληπτα βλακώδης, με βάση πάντα τη διπλωματική γλώσσα, αφού πρακτικά αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο, ο Πούτιν να είναι «εξίσου παράλογος», αφού δεν θα είναι «περισσότερο παράλογος» με τον Χίτλερ! Είτε τα είπε χωρίς να αντιλαμβάνεται τη βαρύτητα των λόγων της είτε με απόλυτη συναίσθηση, είναι εξίσου ανεύθυνη και επικίνδυνη για την παραδοσιακά ευαίσθητη σταθερότητα της ευρωπαϊκής ηπείρου.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top