GuidePedia

0

Ενώ ο εξαιρετικά υπάκουος στην τρόικα πρωθυπουργός ''πουλάει τσαμπουκά'' εκτός συνόρων και δηλώνει πως ''...θα τσακίσει τους φασίστες'' (το λέει σε ξένο ακροατήριο, για Έλληνες πολίτες...), κατατέθηκε στη Βουλή το περίφημο "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο. Έτσι, η ''δεξιά'' ΝΔ προεκτείνει την προσπάθεια φίμωσης των πολιτικών κομμάτων εθνικού προσανατολισμού που δεν της αρέσουν (σήμερα θα είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, αύριο άλλοι, και αυτό δεν το έχει αντιληφθεί η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και  οποιουδήποτε ατόμου ή φορέα που θα ''τολμά'' να αναφέρεται κριτικά σε ζητήματα όπως η λαθρομετανάστευση, τα εγκλήματα των αλλοδαπών λαθρομεταναστών κοκ. Εννοείται πως υπεράσπιση εθνικών ιδανικών, εθνικού κράτους, ορθοδοξίας, ποινικοποιούνται, έμμεσα για αρχή...
Το "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο εκτιμούμε πως θα είναι μόνο η αρχή. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η επιβολή χρηματικής ποινής από 5.000 έως 20.000 ευρώ και φυλάκιση τριών μηνών σε όποιον προκαλεί, διεγείρει ή εκτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες βίας ή μίσους κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται βάσει συγκεκριμένων φυλετικών, γενετικών και άλλων χαρακτηριστικών τους ή κατά πραγμάτων που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από αυτούς, με τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή απειλείται η ζωή, η ελευθερία ή η σωματική ακεραιότητα τους. Προβλέπεται μεταξύ άλλων αναστολή της χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων που συνδέονται με "ρατσιστικές ενέργειες", από έναν έως έξι μήνες, και βαριά διοικητικά πρόστιμα που φθάνουν τα 100.000 ευρώ.
Σε περίπτωση που οι αξιόποινες πράξεις τελέστηκαν προς όφελος ή για λογαριασμό νομικού προσώπου ή ενώσεως προσώπων (πχ πολιτικά κόμματα) ή από νόμιμο εκπρόσωπο ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπό τους, ο υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να επιβάλει, με απόφασή του (σωρευτικά ή διαζευκτικά):
α) Διοικητικό πρόστιμο από 10.000 έως 100.000 ευρώ,
β) Αποκλεισμό από δημόσιες παροχές, επιχορηγήσεις, επιδοτήσεις, διαφημίσεις προμήθειες κ.ά. για διάστημα από έναν έως έξι μήνες. Αν οι αξιόποινες αυτές πράξεις έχουν τελεστεί σε ραδιοφωνική ή τηλεοπτική εκπομπή, οι κυρώσεις επιβάλλονται από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.
Οι αξιόποινες αυτές πράξεις κατά των διακρίσεων, καθώς και τα εγκλήματα που τελούνται συνεπεία αυτών, διώκονται αυτεπάγγελτα, ενώ όποιος θίγεται (παθών) κατά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς, αλλά και ως πολιτικός ενάγων, απαλλάσσεται του σχετικού παραβόλου. Σε απλά ελληνικά: Ο Πακιστανός ή Αφγανός θα σε σέρνει στα δικαστήρια, άνευ του παραμικρού κόστους για αυτόν, αν δεν του αρέσει πχ ότι αρνήθηκες να του νοικιάσεις το σπίτι σου. Αρκεί να ισχυριστεί πως του ''μίλησες προσβλητικά'' για την θρησκεία του, να τον ''έβρισες'', ή να του ''έσκισες'' κάοποιο κοράνιο.
Ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου, σε βάρος του ''ρατσιστή'' ελληνικού λαού. Ή μήπως κάνουμε λάθος;
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top