GuidePedia

0

Πάλι στην Τουρκία ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χατζηοσμάν παρέα με τον πρόεδρο της «Τούρκικης Νεολαίας Κομοτηνής» για να παζαρέψουν καλύτερους όρους εισαγωγής στα τουρκικά πανεπιστήμια!
 
Δεν είναι πρωτοφανές, καθώς το έχουν ξαναδιαπράξει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρήζει και νέας επισήμανσης. Ο λόγος για τις βόλτες που κάνουν πότε-πότε κάποιοι πράκτορες τουρκικών συμφερόντων εκείθεν του ποταμού και για τις επαφές που έχουν με πανεπιστημιακές αρχές της «Μητέρας Πατρίδας», με στόχο την εξασφάλιση όσο γίνεται μεγαλύτερων διευκολύνσεων για τη φοίτηση των νέων μουσουλμάνων από τη Θράκη.

Ο Αχμέτ Χατζηοσμάν λοιπόν, βουλευτής Ροδόπης (με το ΠΑΣΟΚ), και ο Κοράι Χασάν, πρόεδρος της παράνομης «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» (και δημοσύμβουλας Κομοτηνής με τον προξενικό τουρκο-συνδυασμό της Σιμπέλ Μουσταφάογλου), στις 5/6/2013, πήγαν στην Τουρκία και αφού παραβρέθηκαν στην τελετή αποφοίτησης φοιτητών από τις σχολές Εφαρμοσμένων Επιστημών και Κρατικού Ωδείου (1η φωτογραφία, όπου τους βλέπετε στην πρώτη σειρά των επισήμων), επισκέφτηκαν τον καθηγητή Οσμάν Σιμσέκ, πρύτανη του πανεπιστημίου Ναμίκ Κεμάλ (στο Τεκίρνταγ), και τον καθηγητή Γενέρ Γιορούκ, πρύτανη του πανεπιστημίου Θράκης (στην Αδριανούπολη). Στις συναντήσεις αυτές, όπως διαβάζουμε στο μειονοτικό περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί (11/6), «ο πρόεδρος Κοράι Χασάν εξέφρασε το εκπαιδευτικό θέμα των Δυτικοθρακιωτών Τούρκων μαθητών, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για την είσοδο τους στα πανεπιστήμια και ζήτησε πρόσθετη ποσόστωση για τους μαθητές μας» (2η φωτογραφία).

Με λίγα λόγια, ένας βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου και ένας πρόεδρος παράνομου τουρκοσυλλόγου της Κομοτηνής, λειτουργούν ξεκάθαρα (για μια ακόμη φορά) ως πράκτορες-dealers της τουρκικής εκπαίδευσης και ζητάνε από πρυτάνεις τουρκικών πανεπιστημίων να πάρουν ακόμη περισσότερους φοιτητές από την ελληνική Θράκη!

Kαι βέβαια, από τη μια, καλά κάνουν και ομιλούν για εκπαιδευτικό θέμα, όσον αφορά τα ελληνικά πανεπιστήμια, γιατί μπορεί οι μουσουλμανόπαιδες να ευνοούνται σκανδαλωδώς και να εισέρχονται με απίστευτους βαθμούς (3άρια και 4άρια) στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας, λόγω της ποσόστωσης που ισχύει, αλλά συνήθως έχουν τόση ανεπάρκεια ελληνομάθειας, ώστε είναι πολύ δύσκολο – και για κάποιους ουσιαστικά αδύνατο – να πάρουν εν τέλει πτυχίο. Το πρόβλημα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη γνωστή μεγάλη πληγή που λέγεται «μειονοτική εκπαίδευση», που στέλνει 12χρονα παιδιά εντελώς αναλφάβητα στα γυμνάσια της Θράκης, και την οποία πληγή φυσικά το πρόγραμμα των Φραγκουδάκη-Δραγώνα ούτε γι’ αστείο δεν έχει έστω απαλύνει (και τα δύο έχουν ήδη πολλάκις επισημανθεί, ενώ θυμίζουμε ότι και η ΕΛΜΕ Ροδόπης έβγαλε πέρυσι σχετική ανακοίνωση). 
Αυτό όμως το ξέρουν πολύ καλά οι τουρκόφρονες, όπως ξέρουν καλά ότι η λύση στο θέμα της ελληνομάθειας είναι το λεγόμενο “δημόσιο δημοτικό σχολείο”, δεν το λένε όμως, γιατί η αμορφωσιά και εν τέλει η «λύση» των τουρκικών πανεπιστημίων τους φαίνονται πολύ προτιμότερες. 
Είπαμε, το «κοπάδι» πρέπει να είναι και να παραμείνει περιχαρακωμένο, χωρίς πολλές επαφές με χριστιανούς. Και πάση θυσία ο πνευματικός προσανατολισμός προς τη…Μάνα Πατρίδα να μη διασαλευθεί ποτέ…

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top