GuidePedia

0

Με περίεργη έμφαση στο σύνθημα "Νέα Ελλάδα" και κλείνοντας την ομιλία του με το μότο "Ελάτε όλοι μαζί να φτιάξουμε τη Νέα Ελλάδα", και καμία αναφορά στη "Νέα Δημοκρατία", ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκλεισε το 9ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο κατά πολλούς μπορεί να είναι και το τελευταίο συνέδριο του κόμματος.
Ένας νέος πολιτικός σχηματισμός χαράζει με πιθανή πλέον την συγχώνευση του ΠΑΣΟΚ ή ότι έχει απομέινει από το ΠΑΣΟΚ, με τον σκελετό της ΝΔ, ειδικά στην περίπτωση που φανεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει κεφάλι στις δημοσκοπήσεις.
Το όνομα αυτού θα είναι "Νέα Ελλάδα"; Πιθανό. Εκτός του ότι αναφέρθηκε επανειλημμένα στις δύο του ομιλίες από τον Α.Σαμαρά η φράση εμφανίστηκε "παντρεμένη" με το "Νέα Δημοκρατία" στις αφίσες του συνεδρίου: "Νέα Ελλάδα-Νέα Ελλάδα" με το "Νέα" να είναι κοινό για τις δύο λέξεις.
Οπότε και εν όψει σύζευξης με το ΠΑΣΟΚ είναι λογικό το ότι η Νέα Δημοκρατία και το Μέγαρο Μαξίμου αρνείται να καλύψει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Μάκης Βορίδη ο οποίος χθες κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου ως υπευθύνους για την καταστροφήτης χώρας.
Ο ίδιος ο Ε.Βενιζέλος παρενέβη και απαίτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να τιμωρήσει τον Μ.Βορίδη και ο  μίλησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό και του μετέφερε την έντονη δυσαρέσκεια του για τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη.
Μόνο ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» εμφανίστηκε σύμφωνος με την ουσία της τοποθέτησης Βορίδη στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας
«Εκανε μία ομιλία σε ένα κομματικό ακροατήριο και είπε πράγματα που ίσως μπορεί κανείς να διαφωνεί με την ένταση, αλλά δεν νομίζω ότι κάποιος μπορεί στα σοβαρά να αμφιβάλει ότι τη δεκαετία του '80 ξεκίνησε ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός της χώρας».
Με σφοδρότητα επιτέθηκε για άλλη μια φορά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στον Μάκη Βορίδη για τις δηλώσεις του στο συνέδριο της ΝΔ περί καταστροφής της χώρας από τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο κ. Κωνσταντινόπουλος είπε ότι ο κ. Βορίδης τα λέει αυτά, διότι θέλει να αποκτήσει ακροατήριο εντός της ΝΔ, τον χαρακτήρισε υποκριτή και εμφάνισε φυλλάδιο παλαιότερης ομιλίας του Μάκη Βορίδη, ως Ελληνικό Μέτωπο, στο οποίο ζητούσε να ..πέσει φωτιά και τσεκούρι στη ΝΔ και στον Κώστα Καραμανλή.
Είπε επίσης, ότι "ο κ. Βορίδης στο παρελθόν αγωνιζόταν για σε τάξεις που προσπαθούσαν να καταλύσουν την δημοκρατία".
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top