GuidePedia

0
Ευ. Βενιζέλος: να ερμηνεύσει σωστά η κυβέρνηση την απόφαση του ΣτΕ

Ανοίγουν όλα τα θέματα του ανασχηματισμού και του συντονισμού του κυβερνητικού έργου.

Την Τετάρτη θα ξανασυνταντηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου οι τρεις αρχηγοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης, προκειμένου -όπως είπε μετά τη συνάντηση Δευτέρας ο Ευάγγελος Βενιζέλος- η κυβέρνηση να «ερμηνεύσει σωστά» την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΡΤ.

Από εκεί και πέρα, ανοίγουν όλα τα θέματα του ανασχηματισμού, του συντονισμού του κυβερνητικού έργου, καθώς και της ενδεχόμενης συμμετοχής των κ.κ. Βενιζέλου και Κουβέλη στην κυβέρνηση.

Εξερχόμενοι από το Μέγαρο Μαξίμου, έπειτα από τρεισήμισι ώρες, οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης δεν έκαναν δηλώσεις, αλλά κατευθύνθηκαν στα γραφεία τους από όπου τοποθετήθηκαν.

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση πρέπει να επαναθεμελιώσει την ύπαρξή της

Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι στη συνάντηση τέθηκαν «όλα τα θέματα», υπογράμμισε όμως ότι το βασικό ζήτημα είναι η προγραμματική βάση της κυβέρνησης, καθώς και οι κανόνες λειτουργίας «μίας τρικομματικής κυβέρνησης» -συζήτηση η οποία θα συνεχιστεί.

Η συζήτηση –είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- άρχισε μα αφορμή την ΕΡΤ αλλά το βασικό είναι η ανάγκη σεβασμού των κανόνων, και η κυβέρνηση να λειτουργεί «όχι ως μονοκομματική που ανέχεται τους άλλους δύο εταίρους της».

«Δεν μπορεί καμία κυβέρνηση να λειτουργεί σε αντίθεση με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Η χώρα έχει ανάγκη από πραγματικές μεταρρυθμίσεις, όχι από προχειρότητες και αντιφάσεις» είπε ο κ. Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας την ΕΡΤ ως ένα καλό παράδειγμα. Είμαστε υπέρ της «ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης», αλλά σε πλαίσιο συμφωνημένο και ψηφισμένο από τη Βουλή.

Ερμηνεύοντας την απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι λέει στην πραγματικότητα ότι καμία κυβέρνηση δεν έχει την αρμοδιότητα να αναστείλει τη λειτουργία του Συντάγματος για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, να «μαυρίσει την οθόνη».

«Περιμένουμε από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να ερμηνεύσει σωστά την απόφαση», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η κυβέρνηση «πρέπει να επαναθεμελιώσει την ύπαρξή της» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος εκτίμησε ότι ο κ. Σαμαράς φάνηκε να αποδέχεται ότι επείγει η ανάγκη επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας, η ανάγκη ανασχηματισμού και η ανάγκη ενός σχήματος συντονισμού και εφαρμογής των αποφάσεων που λαμβάνουν οι πολιτικοί αρχηγοί.

«Για να φτάσουμε ως εκεί πρέπει να λύσουμε τα θέματα δημοκρατίας», είπε ο κ. Βενιζέλος, δηλώνοντας εν αναμονή των αποφάσεων του κ.Σαμαρά για το θέμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top