GuidePedia

0



 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τονίζει πως « η χρήση δακρυγόνων είναι το δικαίωμα της αστυνομίας και μπορεί να κάνει χρήση όποτε θέλει». Ο τούρκος πρωθυπουργός στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του τόνισε πως « θα αυξήσουμε την δύναμη αντίδρασης της αστυνομίας».
Ο τούρκος πρωθυπουργός ισχυρίστηκε πως οι διαδηλώσεις σε όλη την Τουρκία ήταν έργο μιας συνωμοσίας εναντίον της κυβέρνησης του. « Όλα ήταν οργανωμένα από οργανώσεις. Κάποια μέσα ενημέρωσης ήταν ήδη έτοιμα. Τα κοινωνικά δίκτυα είχαν προετοιμαστεί.

Το λόμπι των επιτοκίων και κάποιες δυνάμεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό είχαν προετοιμαστεί. Όλα ήταν έτοιμα οι τακτικές, τα twitter, oι ταινίες» ανάφερε ο Ερντογάν.

« Η αστυνομία πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις της δημοκρατίας» δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός ο οποίος δήλωσε πως οι διαδηλωτές δεν απευθύνθηκαν στην Ανατολή η στη Θράκη « αλλα στο ΒΒC και στο CNN. Kαθώς από πίσω τους βρίσκονται τα μέσα ενημέρωσης, το κεφάλαιο, το λόμπι των επιτοκίων. Τα προβλήματα τους δεν τα λένε στο λαό, αλλά μιλάνε στα Αγγλικά και τα λένε σε αυτούς».

Ο Ερντογάν ισχυρίστηκε πως ανάμεσα στους διαδηλωτές υπάρχουν και μέλη της Εργκενεκόν. Ο τούρκος πρωθυπουργός τόνισε πως σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 76% των διαδηλωτών στην Ταξίμ είναι ψηφοφόροι του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος και το 16% του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top