GuidePedia

0

Απελπιστική είναι η κατάσταση στη Συρία με τις συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων των αντικαθεστωτικών και του στρατού να μαίνονται στα προάστια της Δαμασκού και στο Χαλέπι. Δύο σκάφη απέπλευσαν από ρωσικό λιμάνι στη Βαλτική με προορισμό τη Μεσόγειο, ώστε να είναι έτοιμα σε περίπτωση που χρειαστεί να απομακρυνθούν Ρώσοι από τη Συρία, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. «Κατευθύνονται στις ακτές για να βοηθήσουν στην πιθανή απομάκρυνση από τη Συρία των Ρώσων πολιτών. Η προετοιμασία για την αποστολή αυτή έγινε εσπευσμένα και με μεγάλη μυστικότητα» πρόσθεσε πηγή της κυβέρνησης.
Η ανθρωπιστική κρίση στη Συρία επιδεινώνεται με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να αναφέρει ότι καθημερινά εκατοντάδες άμαχοι διακομίζονται στα νοσοκομεία, όπου παρατηρείται έλλειψη φαρμάκων. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ όλο και περισσότερες γυναίκες και παιδιά είναι μεταξύ των τραυματιών, καθώς κλιμακώνονται οι συγκρούσεις γύρω από την πρωτεύουσα.«Τα πιο συχνά τραύματα είναι εγκαύματα και τραύματα από σφαίρες ή εκρήξεις» δήλωσε ο Τάρικ Γιασάρεβιτς, εκπρόσωπος του ΠΟΥ στη Γενεύη.
Στο νοσοκομείο έχει αναφερθεί έλλειψη αλοιφών για εγκαύματα και υλικού για αναισθησία και χειρουργικές επεμβάσεις, πρόσθεσε και τόνισε ότι γι' αυτό ευθύνονται σε ένα βαθμό οι κυρώσεις κατά της Συρίας που περιορίζουν τη διαθεσιμότητα ορισμένων προμηθειών.

Γιατροί στο νοσοκομείο της Δαμασκού, το οποίο επισκέφθηκαν αξιωματούχοι του ΠΟΥ την περασμένη εβδομάδα, ανέφεραν ότι χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν τοπικά αναισθητικά ακόμα και για δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top