GuidePedia

0
Σχόλιο για τη Γάζα στο BBC (video)

Το βίντεο που ακολουθεί είναι ένα απόσπασμα από την πολιτική εκπομπή Question Time του BBC One, την οποία παρουσιάζει ο David Dimbleby. Η εκπομπή είναι εξαιρετικά δημοφιλής στο Η.Β. (με μ.ο. 3 εκ. θεατές) και ξεκίνησε από το 1979. Συμμετέχουν εκπρόσωποι από τα πολιτικά κόμματα ενώ ενεργή είναι και η συμμετοχή του κοινού.

Στη συγκεκριμένη εκπομπή της 22ας Νοεμβρίου 2012, το θέμα ήταν οι πρόσφατοι, πολύνεκροι βομβαρδισμοί της Γάζας από το Ισραήλ και στο συγκεκριμένο απόσπασμα περιέχεται το σχόλιο-απάντηση επί του θέματος, του Owen Jones, ο οποίος είναι Βρετανός αρθρογράφος στην εφημερίδα Independent και συγγραφέας.

Ο κος Jones δεν έμεινε “απλά” στον απολογισμό των νεκρών με στατιστικές, αλλά αναφέρθηκε στο ποιος παραβίασε την εκεχειρία μεταξύ Χαμάς-Ισραήλ αρχικά, εστίασε στο ποιος προκαλεί με πράξεις αλλά και με δημόσιες δηλώσεις, που κάθε άλλο παρά παραπέμπουν σε σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή υπέρ της ειρήνης στην περιοχή και κατέληξε σε προτάσεις-απαραίτητες κινήσεις για να μπορέσει να επιτευχθεί η ειρήνη στην περιοχή. Μια ειρήνη για όλους και με διάρκεια.

Και χρειάστηκε λιγότερο από τρία λεπτά…

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top