GuidePedia

0

Μετά το πρόβλημα υγείας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, δύο νέες εξελίξεις έρχονται για να ενισχύσουν την εικόνα «ακυβέρνητης πολιτείας» που εκπέμπει η χώρα την πιο δύσκολη στιγμή.
Η πρώτη είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ειδοποίησε ότι η νομική υπηρεσία γνωμοδότησε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν μπορεί να τεθεί επικεφαλής της αποστολής, αφού η σύνοδος θα είναι σε επίπεδο αρχηγών κρατών.
Την εξαιρετικά δυσμενή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί θα κληθεί να διαχειριστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Kάρολος Παπούλιας, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο του Πρωθυπουργού. Ο Αντώνης Σαμαράς θα αποδυθεί σε έναν τηλεφωνικό μαραθώνιο με ομολόγους του, ώστε να περισωθεί ότι είναι δυνατόν.

Το δεύτερο πλήγμα, η δεύτερη εξέλιξη είναι η απόφαση των Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη να μην ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες. Πέραν της ουσίας και μόνο σε επίπεδο σημειολογίας πρόκειται κατά τη γνώμη μας για μια απαράδεκτη απόφαση, αφού η εικόνα που εκπέμπει η χώρα είναι ότι οι πολιτικές δυνάμεις που ανέλαβαν να διαχειριστούν τις τύχες αυτού του τόπου φυγομαχούν και κρύβονται πριν καλά-καλά ξεκινήσουν την προσπάθεια διάσωσης της χώρας με την παραμονή της στην Ευρωζώνη. Φαίνεται ότι οι μικροκομματικοί υπολογισμοί πάλι επικράτησαν…
Η ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα αποτελείται από τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Ζανιά, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, και τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.
Για να σταματήσουμε όμως να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, επειδή όλα δεν βαδίζουν κατ’ ευχήν (το ακριβώς αντίθετο θέλαμε να γράψουμε…) καλό θα ήταν η χώρα να αρχίσει να σκέφτεται τι πρέπει να πράξει σε περίπτωση που χωρίς να το καταλάβουμε καν βρεθούμε με την πλάτη στον τοίχο, η χρηματοδότηση διακοπεί και οδηγηθούμε εθελούσια εκτός ευρώ.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top