GuidePedia

0

του Αχμέτ Κερίμ*

Τι μας προτείνει η Κυπριακή Κυβέρνηση;

Πώς βλέπει εμάς τους Τουρκοκύπριους;

Ως ισότιμο λαό με τον οποίο είναι δυνατόν να οδηγηθεί σε διευθέτηση το κυπριακό; Μήπως στοχεύει να διατηρήσει τον τίτλο της Δημοκρατίας που ίδρυσαν το 1960 οι δύο λαοί και τον οποίο η «ελληνοκυπριακή διοίκηση» σφετερίστηκε;

Μήπως στοχεύουν να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον τίτλο ως εφαλτήριο για να επεκτείνουν την κυριαρχία τους στο σύνολο της νήσου; Η Κυπριακή Κυβέρνηση και οι υποστηρικτές της εστιάζουν την προσοχή τους στα δύο τελευταία.

Για να αντιληφθεί κάποιος τη συμπεριφορά των Ρωμηών προς εμάς τους Τουρκοκύπριους, δεν απαιτείται σε βάθος ανάλυση. Αρκεί κανείς να ενημερωθεί από τα ΜΜΕ για τις δηλώσεις των Ελληνοκυπρίων για τη δική μας πλευρά.

Ο τουρκοκυπριακός λαός δεν είναι ισότιμος αλλά μειονότητα. Είμαστε μειονότητά τους, όπως και οι Αρμένιοι, οι Μαρωνίτες. Μόνο οι δικοί τους νόμοι ισχύουν στο νησί και όλοι πρέπει να τους εφαρμόζουν.

Είναι φυσικό μια διοίκηση που τρέφει τέτοια αισθήματα να μην επιδιώκει την επίτευξη συμφωνίας με εμάς αλλά θέλει να μας υποχρεώσει να αποδεχτούμε την κυριαρχία της.

Ο τέως ηγέτης τους, Τάσσος Παπαδόπουλος, σε ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη, έκανε λόγο για όσμωση.

Την ίδια στάση συνεχίζει και ο νυν ηγέτης Χριστόφιας ο οποίος ταυτίζει την Κυπριακή Δημοκρατία με την «ε/κ Διοίκηση» και δηλώνει ότι σε περίπτωση λύσης δεν πρόκειται να ιδρυθεί νέο κράτος αλλά θα είναι η συνέχεια του σημερινού.

Οι αρμόδιοι της Κυπριακής Κυβέρνησης δηλώνουν: «Οι Τούρκοι, Μαρωνίτες, Αρμένιοι, Λατίνοι είναι πολίτες μας».

Με τη δήλωση αυτή αφήνουν να νοηθεί ότι δεν σκοπεύουν να μοιραστούν οτιδήποτε με εμάς.

Η Κυπριακή Δημοκρατία θέλει να εξουσιάζει και να ελέγχει και τα προϊόντα ακόμη που παράγουν οι Τουρκοκύπριοι ή να παρεμποδίζει να τα παράγουν.

Έτσι προσπαθούν να πατεντάρουν ακόμη και το χαλλούμι ως δικό τους προϊόν.

Παρεμβάλλουν εμπόδια στο εμπόριο των Τουρκοκυπρίων, ισχυριζόμενοι ότι οι υγειονομικές μας αρχές δεν μπορούν να διενεργήσουν υγειονομικούς ελέγχους σε προϊόντα.

Με όλα αυτά προσπαθούν να διαμηνύσουν στους Τουρκοκύπριους ότι πρέπει να αποδεχτούμε την κυριαρχία τους.

Ελληνοκυπριακές οργανώσεις έχουν ως σύνθημα: «Θάνατος στους Τούρκους… Καλός Τούρκος, νεκρός Τούρκος».

Οι Ρωμηοί θέλουν το σύνολο της νήσου δικό τους.

Είναι δυνατόν ο δικός μας λαός να αποδεχτεί κάτι τέτοιο;

Αυτό που ζητούν οι Ελληνοκύπριοι από εμάς, δεν είναι η διευθέτηση του προβλήματος, αλλά η παράδοσή μας.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top