GuidePedia

0
Ιράν: Δεν διακόψαμε τις εξαγωγές πετρελαίου προς την Ελλάδα

Διέψευσε σήμερα ο Ιρανός υπουργός πετρελαίου Ροστάμ Γκασεμί, ότι η χώρα του έχει διακόψει τις εξαγωγές πετρελαίου σε Ελλάδα, Ισπανία και Γερμανία, όπως είχε μεταδοθεί την περασμένη εβδομάδα από κρατικά ΜΜΕ του Ιράν.

«Πουλάμε πετρέλαιο σε όλη την Ευρώπη, εκτός από την Γαλλία και την Βρετανία» φέρεται να δήλωσε ο ιρανός υπουργός κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, σύμφωνα με όσα αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro αλλά και η ιστοσελίδα του περιοδικού Nouvel Observateur.

«Οι εξαγωγές σταμάτησαν προς Γαλλία και Βρετανία. Για τις άλλες χώρες, οι εξαγωγές συνεχίζουν αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχουν οικονομικά προβλήματα» που σχετίζονται με δυσκολίες στην μεταφορά χρημάτων, δήλωσε ο Γκασεμί, υπογραμμίζοντας: «Δεν έχουμε σταματήσει τις εξαγωγές μας προς την Ελλάδα (με την οποία) υπάρχουν οικονομικά προβλήματα που οδεύουν προς επίλυση».

Τα κρατικά ιρανικά κανάλια Press-TV και al-Alam ανακοίνωσαν στις 10 και 11 Απιρλίου- χωρίς να διαψευτεί το ρεπορτάζ τους από τις αρχές- ότι η Τεχεράνη είχε επεκτείνει σε Ελλάδα, Ισπανία και Γερμανία, την διακοπή των εξαγωγών πετρελαίου που είχε ήδη ανακοινωθεί για Γαλλία και Βρετανία, από τον Φεβρουάριο, ως αντίποινα στο εμπάργκο που επέβαλε η ΕΕ στο ιρανικό πετρέλαιο.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top