GuidePedia

0

Ο Πατριάρχης της Ρωσίας, Κύριλλος Α’, προχώρησε σε νέα πολιτική δήλωση – παρέμβαση για την μετεκλογική κατάσταση στη χώρα, δίνοντας και το στίγμα της Εκκλησίας ως ισχυρός πόλος εξουσίας στη Ρωσία.
Ο Ρώσος Πατριάρχης δήλωσε σε τηλεοπτικό μήνυμα ότι αν οι ηγέτες της χώρας δεν κάνουν κάτι για να καθησυχάσουν τις ανησυχίες των πολιτών θα πρόκειται για κάκιστη ένδειξη.
Η ανακοίνωση αυτή δημοσιεύθηκε ένα τέταρτο της ώρας αφότου ο αρχιερέας Βσεβολόντ Τσάπλιν, ανώτατος αξιωματούχος της Ρωσικής Εκκλησίας, κοινοποίησε μια αρκετά «σκληρότερη» έκθεση στην οποία αναφέρεται ότι αν οι Αρχές δεν ανταποκριθούν στα αιτήματα των πολιτών τότε «θα φαγωθούν ζωντανές με αργό ρυθμό»!

Αν και οι ηγέτες της Ρωσικής Εκκλησίας καλούν την κυβέρνηση να λάβει τα μέτρα της, επιτρέποντας στους πολίτες να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στο ζήτημα της νοθείας των εκλογών, εντούτοις δεν έχουν πει κάτι αρνητικό για την εκλογική διαδικασία.
Ο Πατριάρχης τόνισε ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει αλλαγή στο πολιτικό σύστημα, αλλά όχι επανάσταση… και για αυτό ζήτησε να επιτραπούν οι διαδηλώσεις και να μην υπάρξει οποιαδήποτε «κίνηση» εναντίον των διαδηλωτών γιατί κάτι τέτοιο θα σημαίνει αναβίωση των σοβιετικών πρακτικών.
Μάλιστα ανέφερε ότι αν οι διαδηλώσεις της επανάστασης του 1917 είχαν λήξη με την έκφραση ειρηνικών διαμαρτυριών και δεν είχε γίνει ο αιματηρός εμφύλιος, η Ρωσία θα είχε πληθυσμό 300 εκατομμυρίων τώρα και θα μπορούσε να ανταγωνιστεί ή και να ξεπεράσει τις ΗΠΑ σε οικονομική ανάπτυξη!

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top