GuidePedia

0
Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

Οι δηλώσεις του για την υπόθεση Εργκενεκόν προκάλεσαν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης

O ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ ΚιλιτσντάρογλουΤην άρση της βουλευτικής ασυλίας του ηγέτη του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ζήτησε από το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης η εισαγγελική αρχή έπειτα από σχόλια που έκανε ο Κιλιτσντάρογλου εναντίον των δικαστικών αρχών με αφορμή την υπόθεση Εργκενεκόν.
Ο ηγέτης του CHP είχε κάνει κάποιες «επικίνδυνες» δηλώσεις ακριβώς μετά τη σύλληψη του πρώην επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Ιλκέρ Μπασμπούγ, έπειτα από στοιχεία που τον συνέδεαν με την υπόθεση του δικτύου της Εργκενεκόν και την προσπάθεια ανατροπής με πραξικόπημα της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Συγκεκριμένα, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κατά την επίσκεψή του στις φυλακές Σιλιβρί και τη συνάντησή του με δύο κατηγορούμενους για την υπόθεση της Εργκενεκόν, είχε χαρακτηρίσει το εν λόγω σωφρονιστικό κατάστημα ως «στρατόπεδο συγκέντρωσης» και είχε επιτεθεί εναντίον των ειδικών δικαστηρίων που δικάζουν την υπόθεση δηλώνοντας: «Τα ειδικά δικαστήρια δεν αποδίδουν δικαιοσύνη, όπως έχω ξαναπεί. Είναι δικαστήρια που εγκρίνουν αποφάσεις που έχουν ληφθεί από την πολιτική ηγεσία. Δεν έχω αλλάξει γνώμη επ' αυτού».
Οι δηλώσεις του αυτές οδήγησαν τους εισαγγελείς να ζητήσουν την άρση της βουλευτικής του ασυλίας και να ξεκινήσουν έρευνα εναντίον του για προσβολή δημόσιων λειτουργών και για προσπάθεια να επηρεάσει το αποτέλεσμα μιας δίκαιης δίκης.
Σύμφωνα με το Ρόιτερ, οι επικριτές της κυβέρνησης Ερντογάν ισχυρίζονται ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός χρησιμοποιεί την έρευνα για την Εργκενεκόν για να εκφοβίσει τους πολιτικούς αντιπάλους της.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top