GuidePedia

0


Τουρκικό δικαστήριο απέρριψε έφεση του πρώην επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, στρατηγού Ιλκέρ Μπασμπούγ, ενάντια στην κράτησή του για την κατηγορία ανατροπής της Κυβέρνησης. Κι όλα αυτά παρά τη φερόμενη ως αντίρρηση στη συνέχιση της κράτησής του από την πλευρά του πρωθυπουργού της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος φέρεται διαφωνών για το ζήτημα αυτό με τον πρόεδρο Γκιουλ, επίσης μέλος του ισλαμιστικού AKP.
Ο στρατηγός Μπασμπούγ, ο οποίος υπηρέτησε ως επικεφαλής των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων από το 2008 ως το 2010, είχε οδηγηθεί σε φυλακή υψίστης ασφαλείας έξω από την Κωνσταντινούπολη, στις 6 Ιανουαρίου, μετά από απόφαση δικαστηρίου, ωσότου, έως ότου οι εισαγγελείς ολοκληρώσουν την έρευνά τους και προετοιμάσουν επίσημο κατηγορητήριο.
Ο Ιλκέρ Μπαγσμπούγ είναι ο ανώτερος αξιωματούχος που εμπλέκεται ποτέ σε υποθέσεις που έχουν σχέση με κατηγορίες για συνομωσία εναντίον της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Έχει αρνηθεί τις κατηγορίες, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν τη δημιουργία και την καθοδήγηση τρομοκρατικής οργάνωσης.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top