GuidePedia

0

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου κάλεσε το Ιράν και τις Δυτικές χώρες να επαναλάβουν τις συνομιλίες τους για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.



"Το σημαντικό στοιχείο είναι να αρχίσουν αμέσως οι διαπραγματεύσεις για να μειωθεί η ένταση. Η Τουρκία είναι έτοιμη προσφέρει κάθε είδους βοήθεια προς αυτή την κατεύθυνση, γιατί είναι πλέον καιρός για συνομιλίες και λύσεις", είπε ο Τούρκος υπουργός σε κοινή εμφάνισή του με τον Ιρανό ομόλογό του Αλί Ακμπάρ Σαλεχί στην Άγκυρα.



Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι η επικεφαλής της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της ΕΕ Κάθριν Άστον τον διαβεβαίωσε για την ετοιμότητα της Ένωσης για την επανάληψη των συνομιλιών, προσθέτοντας ότι ανάλογη διαβεβαίωση του έδωσε και η ιρανική πλευρά.



Ο Ιρανός υπουργός δήλωσε ότι πριν από μερικές εβδομάδες είχε προτρέψει την Άστον να συναντηθεί με τον επικεφαλής των πυρηνικών διαπραγματεύσεων του Ιράν Σαΐντ Τζαλιλί.



"Η επιθυμία μου είναι οι διαπραγματεύσεις αυτές να γίνουν στην Πόλη>>, είπε. "Είναι καιρός να αρχίσουν οι συνομιλίες, αν η άλλη πλευρά είναι ειλικρινής. Αν προβάλλουν δικαιολογίες σημαίνει ότι δεν αποδέχονται τις διαπραγματεύσεις", πρόσθεσε.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top