GuidePedia

0


Μια εξαιρετικής σημασίας εξέλιξη σημειώθηκε τις τελευταίες ώρες, αφού τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν ότι η Χαμάς και η Φατάχ κατέληξαν σε συμφωνία, με την πρώτη να εντάσσεται «Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης», τη γνωστή PLO (Palestinian Liberation Organization).
Η εξέλιξη είναι πολύ σημαντική αφού ενώνει εκ νέου του Παλαιστινίους, αν και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα ενισχύσει τις προοπτικές ειρήνευσης στην περιοχή. Ενδεχομένως μάλιστα να συμβεί το ακριβώς αντίθετο.
Ο λόγος είναι ότι οι Ισραηλινοί εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τα Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση (δεν βαρύνεται και με λίγα, προσφάτως στελέχη της προέβησαν στην ανακοίνωση των «κατορθωμάτων» με αφορμή την επέτειο από την ίδρυση της οργάνωσης, η οποία μάλιστα στα πρώτα της βήματα είχε ενισχυθεί από τους Ισραηλινούς, με σκοπό να προκαλέσει προβλήματα στον Γιασέρ Αραφάτ).
Οι Παλαιστίνιοι θα έχουν πλέον μία διεθνή εκπροσώπηση και η Χαμάς δεν θα διαφοροποιείται από την Παλαιστινιακή Αρχή, κάτι που μπορεί να εκτιμηθεί και ως θετικό, αφού θα πρέπει να ενστερνιστεί και τη στάση της απέναντι στους Ισραηλινούς. Βέβαια όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, αφού τα τελευταία 24ωρα η Παλαιστινιακή Αρχή δείχνει να σκληραίνει τη στάση της απέναντι στους Ισραηλινούς, οι οποίοι δεν φημίζονται κιόλας για την υπομονή τους σε τέτοια θέματα…

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top