GuidePedia

0


Μπορεί η πλειοψηφία των Αρμενίων να χαιρέτησαν την ψήφιση νόμου από τη γαλλική γερουσία που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων, υπάρχουν όμως και αρμενικές φωνές που εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε αυτή την εξέλιξη.
Εντύπωση προκαλεί η παρουσία του ονόματος του αδελφού του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ, του Ορχάν Ντινκ, ο οποίος δήλωσε στην τουρκική τηλεόραση ότι ο νόμος αυτός παραβιάζει το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση.
Επίσης, το Αρμενικό πατριαρχείο εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους Γάλλους βουλευτές «να μην καταστρέφουν τη γεύση της σούπας της αδερφοσύνης»!
Τούρκος αρθρογράφος μάλιστα, έγραψε στη Zaman ότι ο Χραντ Ντινκ, ο οποίος είχε δικαστικές περιπέτειες στην Τουρκία επειδή επέμενε ότι η χώρα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει το παρελθόν της, είχε ταχθεί εναντίον της υιοθέτησης τέτοιας νομοθεσίας όταν αυτή είχε προταθεί το 2006.
Στη συγκεκριμένη υπόθεση βέβαια, είναι προφανής η προσπάθεια εξυπηρέτησης των προεκλογικών αναγκών του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η αρμενική γενοκτονία δεν αποτέλεσε ένα ειδεχθές κρατικό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και ότι θα πρέπει σαφέστατα να αναγνωριστεί.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top