GuidePedia

0


Κοινό ανακοινωθέν ως αντίδραση στην συμπερίληψη του νομοσχεδίου στην ημερήσια διάταξη της γαλλικής εθνοσυνέλευσης.

Η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας επέκρινε την συμπερίληψη του νομοσχεδίου που αφορά τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το 1915 στην ημερήσια διάταξη της γαλλικής εθνοσυνέλευσης.Στο κοινό ανακοινωθέν που υπέγραψαν το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) και το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (MHP) αναφέρεται το εξής:

«Είναι πολύ σοβαρό, ανησυχητικό και μάλιστα ντροπιαστικό να επιχειρούν να τιμωρήσουν όσους απορρίπτουν με θάρρος τα ψέματα της ιστορίας».

Τα τρία μεγάλα κόμματα της βουλής εξέδωσαν ένα κοινό ανακοινωθέν ως αντίδραση στην συμπερίληψη του νομοσχεδίου που αφορά τα γεγονότα του 1915 στην ημερήσια διάταξη της γαλλικής εθνοσυνέλευσης.

Στο ανακοινωθέν που ανέγνωσε η αντιπρόεδρος της βουλής, Meral Akşener, τονίζεται ότι η Γαλλία εφαρμόζει δυο μέτρα και δυο σταθμά.

Μεταξύ άλλων στο ανακοινωθέν αναφέρονται τα εξής:

«Καταδικάζουμε έντονα την συμπερίληψη στην ημερήσια διάταξη της πρότασης που πληγώνει βαθιά το τουρκικό λαό, που αμαυρώνει την τουρκική ιστορία με μονόπλευρες πληροφορίες και η οποία αφαιρεί το δικαίωμα της αυτοπροστασίας ενάντια σε αυτήν την αδικία».

Σημειώθηκε επίσης ότι είναι πολύ σοβαρό, ανησυχητικό και μάλιστα ντροπιαστικό μια ευρωπαϊκή χώρα του 21ου αιώνα να επιχειρεί να τιμωρήσει όσους απορρίπτουν με θάρρος τα ψέματα της ιστορίας και πως είναι ένδειξη μιας σοβαρής ανειλικρίνειας να επιτίθενται στην τουρκική ιστορία με αβάσιμους ισχυρισμούς αυτοί που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την δικιά τους ιστορία.

Τέλος στο ανακοινωθέν των τριών κομμάτων αναφέρονται και τα εξής:

«Αν η γαλλική εθνοσυνέλευση θέλει να ασχοληθεί με την ιστορία, ας ρίξει φως στα όσα διαδραματίστηκαν στην Αφρική, στις σφαγές που διαπράχθηκαν στην Ρουάντα, την Αλγερία».

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top