GuidePedia

0


Σύμφωνα με την εφημερίδα των Σκοπίων «Utrinski Vesnik», η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (ΔΔΧ) αναφορικά με την προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας αναμένεται να γνωστοποιηθεί στις 5 Δεκεμβρίου.
Η γειτονική μας ΠΓΔΜ κατέθεσε προσφυγή ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης στις 13 Νοεμβρίου 2008 κατά της Ελλάδας, επικαλούμενη παραβίαση του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας Ελλάδας-ΠΓΔΜ (1995), λόγω των ελληνικών αντιρρήσεων στην πρόσκληση για προσχώρηση της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο Κορυφής του οργανισμού, τον Απρίλιο του 2008, στο Βουκουρέστι.
Το ΔΔΧ απαρτίζεται από 15 τακτικά μέλη, τα οποία έχουν εκλεγεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και προέρχονται από διάφορες γεωγραφικές ομάδες και δύο δικαστές ad hoc, οι οποίοι έχουν οριστεί από την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ αντίστοιχα.
Η απόφαση θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, κυρίως στο να διαπιστωθεί για το αν μια φορά ακόμα θα έχει και πολιτικό και όχι αμιγώς νομικό χαρακτήρα. Εννοούμε την τάση που παρουσιάζουν οι γνωμοδοτήσεις να συμπεριλαμβάνουν και στοιχεία πολιτικών ισορροπιών και όχι την έκδοση αποφάσεων αποκλειστικά με γνώμονα το υπάρχον διεθνές δίκαιο…

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top