GuidePedia

0

Λίγες μέρες μετά την επίσκεψη Αβραμόπουλου στη Μεγαλόνησο ο υπουργός Εξωτερικών

Στη Λευκωσία βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Δήμας. Οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, που εισέρχονται σε κρίσιμη φάση, αλλά και οι εξελίξεις στο μέτωπο της ενέργειας είναι οι δύο φάκελοι που θα ανοίξει στις συνομιλίες που θα έχει ο κ. Δήμας. Ο υπουργός Εξωτερικών επισκέπτεται την Κύπρο, λίγες ημέρες μετά τη μετάβαση στο νησί του νέου υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Δ. Αβραμόπουλου, για συνομιλίες με όλη την πολιτική ηγεσία.

Με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και την κύπρια ομόλογό του Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, συναντάται σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης του στην Κύπρο.
Ο Δήμας θα έχει επίσης συναντήσεις με τον πρόεδρο της κυπριακής Βουλής Γιαννάκη Ομήρου και τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, ενώ θα καταθέσει στεφάνι στα φυλακισμένα μνήματα.
Αργά χθες βράδυ ο Δήμας είχε την πρώτη του συνάντηση με τον ειδικό σύμβουλο του γγ του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ.
Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Λάρνακς, ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε ότι η Κύπρος και το κυπριακό πρόβλημα αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας και υπογράμμισε την προσήλωση της Αθήνας «στην επιδίωξη από κοινού λύσης, η οποία θα είναι δίκαιη, βιώσιμη, λειτουργική, μέσα στα πλαίσια των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και εναρμονισμένη με το κοινοτικό κεκτημένο».

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top