GuidePedia

0

Παρά την προσπάθεια της Τουρκικής Κυβέρνησης να υπάρξει το κατάλληλο κλίμα στον τουρκικό τύπο το οποίο δεν θα ευνοεί την δημιουργία θετικών εντυπώσεων αναφορικά με την στρατιωτική ισχύ του PKK πλήθος τουρκικών ιστοτόπων αναπαράγουν την είδηση ότι οι νεκροί είναι πολύ περισσότεροι απο τους 26 (haber1.coml, gazetevatan.com,  ozgunbakis.com ) και αναφέρουν ότι αυτοί ανέρχονται σε 87
 
-ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝH Blackwater εκπαιδεύει το ΡΚΚ; Λιάνα Μυστακίδου-Elzoni.g
 Ο Τύπος δίνει τις δικές του ερμηνείες στα γεγονότα. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το ΡΚΚ επιτέθηκε στην 21η Ταξιαρχία των συνόρων στο Τσουκούρτζουμα σαν αντίποινα για την επίσκεψη του Προέδρου Γκιουλ. Θέλησε δηλαδή να του πει «είμαστε κι εμείς εδώ».

Άλλοι βλέπουν τη Συρία και το Ιράν πίσω από την επίθεση του ΡΚΚ. Και κάποιοι συνδέουν την επίθεση με την ημέρα έναρξης των συνομιλιών για την αναθεώρηση του Συντάγματος , σαν μοχλό πίεσης των Κούρδων στην κυβέρνηση.

Άκρως αποκαλυπτικό, όμως, είναι το άρθρο του κ. Φατίχ Αλταϊλί στην Haberturk. Ο έγκριτος δημοσιογράφος , μεταξύ άλλων, γράφει: «Ξεκίνησα την επαγγελματική μου δραστηριότητα την εποχή που η Τουρκία άρχιζε να γνωρίζει την τρομοκρατία του ΡΚΚ. Κοντεύω να συνταξιοδοτηθώ και η τρομοκρατία δεν εξαλείφτηκε, αλλά αντιθέτως ενισχύθηκε. Εάν αναλογιστεί κανείς ότι στην περιοχή υπηρετούν 150.000 στρατιώτες αντιλαμβάνεται ότι πολέμησαν με το ΡΚΚ 4,5 εκ. άνθρωποι όλα αυτά τα χρόνια.

Η πρώτη κυβερνητική ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από 27 χρόνια έλεγε: «Θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Θα λάβουν την απάντηση που τους αρμόζει. Είναι εποχή ενότητας και συμβίωσης». Η Τουρκία κέρδισε τον Α΄ πόλεμο το 1999. Αυτός είναι ο Β’ πόλεμος. Δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία ότι θα τον κερδίσει και αυτόν. Φοβάμαι, όμως, ότι θα ακολουθήσει και Γ’ πόλεμος αν δεν επαλειφθούν τα αίτια που προκαλούν την τρομοκρατία.

Δεν αναφέρομαι στην αλλαγή του Συντάγματος, ούτε στα δικαιώματα των Κούρδων, αλλά στα παιχνίδια που παίζονται στη Μέσα Ανατολή. Όλοι οι λαοί της Μέσης Ανατολής βιώνουν το μερίδιο του πόνου που τους αναλογεί. Για την Τουρκία έκριναν σκόπιμο αυτό το βάσανο. Όταν αναφέρομαι στα αίτια της τρομοκρατίας επικαλούμαι τα διεθνή και πολιτικά αίτια που κρύβονται πίσω από αυτά. Έχω την εντύπωση ότι θέλουν να σπρώξουν την Τουρκία σε μια άλλη κατεύθυνση και για αυτό χρησιμοποιούν το ΡΚΚ.

Παρατηρείται μια σημαντική αλλαγή στην τακτική που εφαρμόζει το ΡΚΚ. Η πρόσφατη επίθεση ήταν καλύτερα σχεδιασμένη σε ολόκληρη την ιστορία του. Για πρώτη φορά επιτέθηκε από οκτώ σημεία, αρχικά με μικρή δύναμη, στη συνέχεια με μεγαλύτερη και στο τέλος έκανε την μεγάλη του επίθεση.

Ο Ταγματάρχης Mete Yarar που αποστρατεύτηκε ως διοικητής των Ειδικών Δυνάμεων, αποκάλυψε ότι η Blackwater που χρησιμοποίησε ο αμερικανικός Στρατός στο Ιράκ ανέλαβε την εκπαίδευση των ανδρών του ΡΚΚ.

Όπως είναι γνωστό η Blackwater είναι «ιδιωτικός Στρατός» των ΗΠΑ. Συγκεντρώνει μισθοφόρους από όλο τον κόσμο, τους εκπαιδεύει και τους στέλνει στον πόλεμο. Είναι μια κοινή επιχείρηση CIA-Πενταγώνου.

Ο Mete Yarar έχει έγκυρες πληροφορίες για την εκπαίδευση των Κούρδων από την Blackwater. Οι μισθοφόροι που έμειναν άνεργοι στο Ιράκ προσλήφθηκαν από το ΡΚΚ για να εκπαιδεύσει τα μέλη του. Η αλλαγή του τρόπου δράσης και της τακτικής που ακολουθεί του ΡΚΚ επιβεβαιώνουν την εκπαίδευση τους από τη γνωστή εταιρία».
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top