GuidePedia

0



    Το πιο τρανταχτό όνομα των συλλήψεων που διέταξε το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, ανάμεσα στα 14 ονόματα είναι αυτό του πρώην διοικητή της στρατιάς Αιγαίου Νουσρέτ Τάσντελερ, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα διορίστηκε ως  διοικητής των στρατιωτικών σχολών, με απόφαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου.
  Άλλο ένα όνομα που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι αυτό του  διοικητή  των υπηρεσιών Πληροφοριών του Γενικού επιτελείου των ενόπλων Δυνάμεων αντιστράτηγου Ισμαίλ Χακί Πεκίν.

 
  Επίσης το δικαστήριο ζήτησε την προφυλάκιση και του πρώην διοικητή της πρώτης στρατιάς στρατηγού Χασάν Ιγσίζ.

  Ένα όνομα που αφορά την Ελλάδα και θα προφυλακιστεί είναι ο διοικητής του Στόλου του Αιγαίου Αλλαντίν Σεβίμ.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν όλοι οι εν ενεργεία αξιωματικοι και οι απόστρατοι   είναι  για τη «δημιουργία ιστοσελίδων "μαύρης προπαγάνδας" στο διαδίκτυο από το τουρκικό ίδιο το γενικό επιτελείο με σκοπό την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης Ερντογάν.
Σύμφωνα με τις κατηγορίες το επιτελείο είχε δημιουργήσει 35 ιστοσελίδες στο διαδίκτυο "με σκοπό τον ψυχολογικό πόλεμο".
Αυτό που αφορά την Ελλάδα είναι πως το ίδιο το γενικό επιτελείο της Τουρκίας είχε δημιουργήσει ιστοσελίδες όπως οι "greekmurderers.net", "pontuslu.com" και άλλες. Όλες κατηγορούσαν την Ελλάδα , τους Έλληνες. Η ιστοσελίδα “greekmurderers.net” είχε σκοπό την ενημέρωση της κοινής γνώμης "για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει οι Έλληνες".   
      Οι κατηγορούμενοι απειλούνται με ποινές κάθειρξης 15 ως 20 ετών, ενώ διατυπώνονται  αμφιβολίες από την πλευρά του στρατού για την αυθεντικότητα ορισμένων εγγράφων που  αποδεικνύουν την ενοχή των αξιωματικών.
  
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top